A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ukrajna heteken belül elvesztheti a háborút


Megdöbbentő hírszerzési jelentést idéz a német Die Welt. Eszerint az oroszok hamarosan 200 ezer új katonát küldenek a frontra, miközben potenciálisan akár még 30 millió tartalékosuk lehet. Ugyanakkor az ukránok kezdenek kifogyni a katonákból, már a 60 év fölöttieket sorozzák be. 

A konklúzió: az oroszok nagyon sokáig képesek még folytatni a háborút, és minél tovább folytatódik, annál nagyobb fölénybe kerülnek. Akár már heteken belül. 

Ráadásul a hírszerzési jelentés nem az oroszoktól, hanem az egyik NATO-országból, az észtektől származik, vagyis nincs ok feltételezni, hogy alulértékelnék az ukrán esélyeket.

Az észt katonai hírszerzés vezetője, Margo Grosberg azt feltételezi, hogy Oroszország hamarosan fokozza a támadásokat: most, az orosz ortodox karácsony vége után „egy új mozgósítási hullám indul meg”. Az oroszok még decemberben 300 ezer tartalékos katonát állítottak be, miközben a veszteségüket százezerre becslik.

Az egyszerű matematika azt mondja, hogy 200 ezer katonával növelhetik a létszámukat a fronton.

– mondta Grosberg egy sajtótájékoztatón a Die Welt szerint.

A titkosszolgálati vezető szerint az első tartalékos hullám kiképzése véget ért, heteken belül a fronton lehetnek. A mozgósítás második hullámának katonái március végén, április elején kerülhettek a frontra.

Ennek valószínűleg drámai következményei lesznek Ukrajnára nézve – vonja le a következtetést a Die Welt. Kijevben ugyanis lassan kifogynak a katonák. Az ország jelenleg az ötödik-hatodik mozgósítási hullámban van, jelenleg már a 60 év feletti férfiakat sorozzák be. Az orosz tartalékosok potenciálja viszont akár 30 millió is lehet a lap szerint.- szemlézte az Origo.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések