A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Tüntetés volt Pakisztánban a svédországi és hollandiai Koránégetések miatt

Afganisztánban is az utcára vonultak. 

Több ezren vonultak az utcára Pakisztánban a svédországi és hollandiai Korán-ellenes tiltakozások miatt – írja a Euronews. A portál beszámolója szerint Lahoréban azt kiabálták a tüntetők, hogy ők a korán védelmezői, eközben pedig svéd zászlókat is széttéptek. A résztvevők vezérszónokai istenkáromlásról, valamint az iszlamofóbia nemzetközi térnyeréséről beszéltek.

Afganisztánban is volt több kisebb tüntetés az ügyben, ami azért kirívó, mert a tálib hatóságok szigorúan szankcionálják az ilyen nyilvános demonstrációkat.

Január közepén először Svédországban, majd egy nappal később Hágában is olyan szélsőjobboldali demonstrációkat tartottak, amiken Koránt égettek.


A muzulmánok szent könyvének égetéséből komoly diplomáciai botrány lett: a svéd és finn NATO-tagságot amúgy is blokkoló törökök jelezték, hogy az eset után kizárt, hogy megszavaznák a két ország a nyugati katonai szövetségbe való felvételét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések