Hirdessen itt

Tömegverekedés Olaszországban: 1 szurkolót megkéseltek


Egy Roma-szurkolót megkéseltek és többen is megsérültek az olasz autópályán kitört balhéban, amikor az SSC Napoli és a fővárosi együttes szurkolói egymásra akadtak egy pihenőnél. A Football-Italia felvételeket is közölt a rendbontásról. 

A két klub viszonya mindig is feszült volt, ám 2014 óta szintet lépett a gyűlöletcunami: az Olasz Kupa fináléja előtt egy Roma-drukker hidegvérrel agyonlőtte a Napoli ultráját, Ciro Espositót, mikor az a Fiorentina–Napoli-meccsre a fővárosba érkezett. 

Az eset óta a két csapat szurkolói nem is utazhatnak el egymáshoz, a Rómában rendezett bajnokikról a nápolyiak, a Napoli otthonában vívott meccsekre a fővárosiak nem válthatnak jegyeket, elkerülendő az újabb, véres balhét.

Ám a jelek szerint ez az intézkedés sem jelent biztosítékot. A Football-Italia beszámolója szerint a két csapat drukkerei, összességében mintegy tucatnyi szurkolói busz utasai az autópályán akadtak egymásra – az első információk szerint teljesen véletlenül, ám ezt, a két szurkolótábor múltját ismerve, érdemes fenntartásokkal kezelni. 

A Napoli 18 órakor a Sampdoria otthonában, azaz Genoában, az AS Roma 20 óra 45 perckor az AC Milan stadionjában vendégeskedik, vagyis mindkét tábornak északra kell(ett) vasárnap utaznia. A balhé a Firenze felé vezető autópályán tört ki, a szakaszt, mintegy nyolc kilométer hosszúságban az olasz rendőrség időközben már lezárta.

Szemtanúk szerint az egész ügy abból pattant ki, hogy az egyik Napoli-szurkoló kiszúrt a pihenőhelynél egy mellettük elhúzó római buszt, amelyet megpróbáltak megdobálni. A jármű ezt követően félrehúzódott, az utasok pedig füstbombákkal és pirotechnikai eszközökkel, tűzijáték-rakéták kilövésével válaszoltak a nápolyi támadásra. Pillanatok alatt újabb szurkolói buszok húzódtak félre, és mintegy 400 fős csetepaté alakult ki.

A Football-Italia beszámolója arra is kitér, bár az olasz hatóság emberei viszonylag hamar beavatkoztak, a balhéban legalább egy Roma-szurkoló súlyos sérüléseket szenvedett, akit megkéseltek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések