A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Terrortámadás Jeruzsálemben egy zsinagógában - már 8 halott


Terrortámadás történt egy jeruzsálemi zsinagógában – közölte az izraeli rendőrség a Twitteren. 

A Times of Israel jelentése szerint a támadásban legalább öten meghaltak lőtt sebek következtében, öten pedig megsebesültek. Médiajelentések szerint az eset Neve Yaakov városi területén történt.

A Jerusalem Post viszont bejelentette, hogy hét halott és tíz sebesült a támadásban.

Legalább hét ember meghalt és további 10 megsebesült egy terrortámadásban a jeruzsálemi Neve Yaakov negyedben lévő zsinagógában péntek este.

A Shuafatban élő terrorista a péntek esti ima után tüzet nyitott a zsinagógából kilépő emberekre, majd a biztonsági erők megölték, miután egy autóval megpróbált menekülni.

Egy szemtanú elmondta, hogy a rendőrök 20 percig nem érkeztek a helyszínre, nem hittek a telefonálóknak, és azt gondolták, hogy a zaj a közel kelet-jeruzsálemi városrészekből a levegőbe lőtt lövésekből származik.

A hírek szerint Benjamin Netanjahu miniszterelnök friss híreket kapott a helyszínről, és még ma este helyzetértékelést fog tartani. Kobi Shabtai rendőrbiztos nem sokkal a lövöldözés után érkezett az eset helyszínére. A helyszínre érkezett Itamar Ben-Gvir nemzetbiztonsági miniszter is.

Cikkünk írása közben 8 halottat jelentettek már.

A palesztinok ünneplésbe kezdtek:

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések