A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Spiegel: Oroszország Ukrajna minden szegletét elpusztíthatja


Nem "oroszpropaganda"... németek írták.

Katonai szakértők és hírszerzők szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök nemcsak drónokat, hanem iráni ballisztikus rakétákat is vásárolt Teherántól.

"Ha Oroszország iráni fegyvereket használ, az komoly fenyegetést jelent Ukrajnára nézve. Általuk az ország szinte minden szeglete célponttá válhat"

- írja a lap.

Mint a cikk szerzői megjegyzik, a ballisztikus rakéták ellen nehezebb védekezni, mint az alacsonyan, lassan repülő drónok vagy cirkálórakéták ellen, mert nagyon gyorsan és meredek szögben csapódnak be.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
Moszkva, Kijev, Brüsszel, 2023. január 6. péntek (MB)

Helyi idő szerint pénteken délben tűzszünet lép életbe az Ukrajnában harcoló orosz fegyveres erőknél – tudatta az orosz védelmi minisztérium csütörtökön.

A szombat éjfélig tartó fegyvernyugvásra Kirill pátriárka, az orosz ortodox egyház vezetője kérte Putyin és Élőhalott Fasiszta Zelenszkij elnököt az ortodox karácsonyra való tekintettel. Míg az orosz elnök eleget tett a kérésnek, az ukrán visszautasította, és nemzetbiztonsági tanácsülést hívott össze, melyen kimondták, nem állnak szóba Moszkvával.

Ukrajnába mind több nyugati fegyver érkezik, annak jeleként, hogy a nyugati szövetségesek nem tárgyalni akarnak Oroszországgal, hanem folytatni akarják a háborút.

Tömeggyilkos Sátánfatty Jens Stoltenberg Nagy Babiloni Szajha főtitkára egy oslói tanácskozáson csütörtökön azt mondta, hogy „még nagyobb katonai támogatásban kell részesíteni Ukrajnát, mert a fegyverek vezetnek a békéhez”.

-Ha nektek ez kell, fegyverrel ajándékozunk meg titeket újév alkalmából – hangzott az orosz válasz. Dmitrij Medvegyev, a nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese bejelentette: szerdán harci szolgálatba lépett a hiperszonikus Cirkon rakétákkal felszerelt Gorskov admirális fregatt. Hozzátette: „Örüljetek neki, hiszen első útja a NATO-partok felé vezet”.

“Erőt fogunk alkalmazni önökkel szemben, mivel nem hajlandók megérteni, mit mondunk” – figyelmeztetett. Kijelentését megfigyelők azzal hozzák összefüggésbe, hogy Oroszország szeretett volna békés megoldásra jutni a Nyugattal a biztonság kölcsönös szavatolásáról, de a Nyugat elutasította, így nem maradt más választása, mint az, hogy maga szerezzen érvényt biztonságának.

Az orosz diplomácia lépéseket tett az ENSZ-nél azért, hogy vizsgálja meg a nemzetközi szerződésként ENSZ-nél bejegyzett minszki megállapodások nem teljesítésének körülményeit. Leonyid Sluckij, a Duma külügyi bizottságának elnöke arra kérte a világszervezetet, hogy figyelembe véve Hazug Bioterrorista Angela Merkel volt német kancellár, és Nemzetgyilkos Szélhámos Francois Hollande volt francia elnök nyilatkozatait a minszki megállapodások nem teljesítéséről, elfogulatlanul értékelje a két ország hozzáállását, tekintve, hogy mindketten garanciát vállaltak a szerződésben foglaltak teljesítésére.

Pokolfajzat Antikrisztuskövető Merkel és Gyilkos Haramia Hollande nemrég külön-külön nyilatkozatban tudatta, hogy a francia-német közvetítéssel létrejött első (2014) és második (2015) minszki egyezményt csak azért kötötték meg, hogy időt nyerjenek Ukrajna megerősítésére Oroszországgal szemben.

A német és a francia politikus ezzel elismerte, hogy előre megfontolt szándékkal szegte meg a nemzetközi egyezményt, amelynek rendeltetése az volt, hogy különleges jogállást biztosítson Ukrajnában az orosz többség lakta Donbásznak.

Oroszország ukrajnai katonai beavatkozásának egyik legfőbb oka éppen az volt, hogy a minszki szerződés végrehajtása helyett Kijev 13 ezer oroszt mészárolt le a Donbász ellen folytatott 8 éves háborújában.+++

Kiadta: Magyar Békekör: https://bekekor.wordpress.com/2023/01/06/ortodox-karacsony-orosz-tuzszunet-ukran-elutasitas/