A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Román lap: Orbán Viktor maradt Európa utolsó mohikánja


Magyarország miniszterelnöke az utolsó politikus, aki nyíltan vállalja a véleményét, és nem fél attól, hogy a globális baloldal meglincseli őt ezért – írja véleménycikkében Adrian Onciu, az Opozitia.net román portál publicistája. 

Orbán Viktor maradt az utolsó mohikán Európában (...) Ha úgy tetszik, ő a politika Novak Djokovicsa”

– írja a szerző.

Onciu szerint ha nem lesz több olyan vezető, mint Orbán, akkor „Európának nem sok esélye marad”. A szerző cikkében idézi a decemberi nemzetközi sajtótájékoztatón elhangzott miniszterelnöki értékelést a háborúról, s egy románul feliratozott videót is mellékelt a szöveges beszámolóhoz. A helyzetismertetésről, a béketárgyalások elkezdésének fontosságáról szóló üzenetekről a publicista úgy véli, azok „egyszerű, a világűrből is látszó igazságok”.

„Mégis, a románoknak és az európaiaknak azt állítják, hogy ezek »hallucinációk«. Hogy Orbán egy »autokrata«, »oroszbarát« vezető, a mészáros Putyin barátja. A tény, hogy a magyarok támogatják őt, nyilván szomszédaink méretes tévedése lehet csupán” – szemlézi Onciu cikkét a Mandiner.  

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések