Hirdessen itt

Rendőrségi eljárás indult a diákjait erőszakra biztató mezőcsáti tanár ellen


A nyomozók január 31-én gyanúsítottként hallgatták ki a tanárt, aki a bűncselekmény elkövetését nem ismerte el. 

Kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság Mezőcsáti Rendőrőrse egy 55 éves helyi férfival szemben. A nyomozás eddigi adatai alapján 2023. január 23-án az egyik mezőcsáti iskolában, tanórán 13 tanuló - a pedagógus biztatására - bántalmazott egy 12 éves fiút, aki nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el a verés révén.

A nyomozók 2023. január 31-én gyanúsítottként hallgatták ki a tanárt, aki a terhére rótt bűncselekményt nem ismerte el. 

Nem tudja, miért verték a társai

Néhány nappal ezelőtt vált ismertté az eset, hogy Mezőcsát egyik iskolájában ötöst ígért azoknak a testnevelést és informatikát tanító pedagógus, akik megverik az egyik osztálytársukat. A beszámoló szerint az erőszak megtörtént, a tanár állítólag nevetve nézte végig a történteket. A 12 éves bántalmazott fiú arról is beszélt: nem tudja, mivel váltotta ki mindezt. Úgy vélte, talán azzal, hogy megkérdezte, mi lesz a házi feladat informatikából.

A fiú szülei rendőrségi feljelentést tettek. A Mezőkövesdi Tankerületi Központ azt nyilatkozta, elítélik az erőszak minden formáját, és az intézményben belső vizsgálatot tartottak, valamint a tankerület mint munkáltató megtette a szükséges intézkedéseket. Maga az iskola elzárkózik a nyilatkozattól. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések