Hirdessen itt

Próbaideje alatt támadt a rendőrökre az újbudai rendőrgyilkos


Felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt támadt a rendőrökre az újbudai rendőrgyilkos. Az ügyészség indítványozta a letartóztatását. 

Indítványozta az ügyészség annak a férfinak a letartóztatását, aki csütörtök éjjel késelt halálra egy rendőrt Újbudán és két másikat megsebesítetett – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség szombaton. 

Mint arról korábban beszámoltunk, január 12-én este állampolgári bejelentés miatt érkezett ki a rendőrség a XI. kerületi társasházhoz, amelynek a rendőrökre is támadó lakója kalapáccsal törte be egyik szomszédja ajtaját.

Az intézkedés közben a 35 éves férfi próbálta megakadályozni megbilincselését, és a kiérkező mindhárom rendőrt megszúrta egy 17 centiméter pengehosszúságú késsel. A támadásban az egyik rendőr a combján, a másik a karján és a mellkasán szenvedett szúrt sérülést, míg a harmadik rendőrt szívtájékon érte az egyik szúrás és meghalt.

Később a nyomozó főügyészség elrendelte a férfi őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki. Azonban az elkövető nem tett vallomást és panasszal élt a gyanúsítás ellen.

Büntetett előéletű

Mint kiderült, a férfi büntetett előéletű, korábban is erőszakos bűncselekmények miatt ítélték el. A csütörtöki támadást garázdaság és testi sértés miatt kiszabott felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt követte el, és hasonló bűncselekmény miatt jelenleg más büntetőeljárás hatálya alatt is áll – tudatta a főügyészség.

Tekintettel arra, hogy fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye, a főügyészség indítványozta a gyanúsított letartóztatását. A kényszerintézkedésről a Budai Központi Kerületi Bíróság nyomozási bírája vasárnap dönt – olvasható a közleményben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések