A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Pánik a XII. kerületben: vaddisznócsorda támadt egy férfire


Vaddisznótámadás történt a XII. kerületben december 28-én. Az Állatvédőrség a döbbenetes esetről nemrég számolt be a Facebook-oldalán.  

"Egy este a XII. kerületben, egy családi ház udvarán esti pisiltetésre kiengedtek egy németjuhászt. Gyanútlanul a gazdája is kiment levegőzni talán, amikor hat vaddisznóval találta magát szemben: két felnőttel és négy kicsivel" - írták. 

A rémisztő beszámolóból kiderült, hogy a két felnőtt vaddisznó azonnal rátámadt a gazdára, akit a németjuhásza próbált hősiesen védelmezni, ám a kutya öt perc múlva már nem élt. A férfi is megsérült, de szerencsére ő túlélte a támadást. 

Az Állatvédőrség felhívta a figyelmet, hogy olyan területeken, ahol a környéket emberek és állatok is lakják, és közös területen osztoznak, nem ritka, hogy vadállatok is megjelennek, akik sokszor akár veszélyesek is lehetnek. Főleg akkor számíthatunk rájuk, hogyha kint etetjük állatainkat vagy éppen egy teli szemetes várja őket a hideg, ínségesebb hónapokban.

"Tudjuk azt is, hogy a potya kaja könnyű préda rókának, sakálnak, vaddisznónak, borznak és sok más állatnak. A Cirmikének minden nap kirakott étel a teraszon rutinszerű vadállatetetéssé tud átcsapni. A nyitva felejtett kuka maga a Kánaán. A vaddisznó pedig nem a legbarátságosabb beszélgetőpartner, pláne, ha kölykei vannak" - tették hozzá. A szakemberek azt kérik, hogy fokozott óvatossággal járjunk el, ha esetleg szembe találjuk magunkat egy vadállattal. 

"Ha vaddisznót, őzet, vagy vadállatot láttok, kerüljétek el őket! A kerítést időről időre ellenőrizzétek! Ne hagyjatok kint ételt, ne hagyjátok a kukákat nyitva, célszerű a szemétszállítás reggelén kirakni az utcára" - figyelmeztetnek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések