A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ordítozott a férfi, majd találomra megcsókolt egy hölgyet az ecsédi utcán


Vannak olyanok, akik egyáltalán nem tudják kezelni a dühüket. 


A Hatvani Járási Ügyészség garázdaság vétsége miatt vádiratot nyújtott be, mely szerint egy helyi férfi 2021. december 31-én Ecséden az utcán ordítozott, majd egy postás által kézbesített csomagot éppen átvevő nőhöz lépett, akit önkényesen arcon csókolt. 

Az ekképpen inzultált hölgy élettársa párja védelmére kelt, sőt hamarosan még egy közelben lakó férfi is kiment a vitázó feleket szétválasztani, de őt a vádlott az utcán többször megütötte. 

A vádlott kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy másokban riadalmat, megbotránkozást keltsen. 

Az ügyészség pénzbüntetés kiszabására tett indítványt a garázda férfival szemben - közölte portálunkkal Dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

Jogszabály. A bíróság a kisebb súlyú bűncselekmények esetén a büntetés kiszabását egy évre elhalaszthatja, és jóvátételi munka végzését írja elő, ha alaposan feltehető, hogy a büntetés célja így is elérhető. Az elkövető – választása szerint – állami vagy önkormányzati fenntartású intézménynél, közhasznú jogállású civil szervezetnél, egyházi jogi személynél vagy azok részére végezheti a jóvátételi munkát. A jóvátételi munka tartamát órákban kell meghatározni, annak legkisebb mértéke huszonnégy, legnagyobb mértéke százötven óra. Ha az elkövető a jóvátételi munka elvégzését egy éven belül megfelelően igazolja, büntethetősége megszűnik. Ilyen kisebb tárgyi súlyú bűncselekmény lehet például adott esetben a garázdaság vétsége.

Továbbá a helyettes sajtószóvivő ügyész ismertette a következő esetet is: az Egri Járási Ügyészség egy évre feltételesen felfüggesztette az eljárást azzal a 35 éves férfival szemben, aki 2022 tavaszán Egerben a vele együtt utazó ismerősével veszett össze egy autóban, majd miután kiszálltak a járműből a terhelt haragosa után ment, és meglökte, azután pedig megütötte őt. 

A felindult gyanúsított másnap ismerőse egri lakóhelyén jelent meg, ahol nem találta otthon a férfit, ezért dühét a sértett édesanyjának parkoló gépkocsiján töltötte ki, melynek letörte az egyik visszapillantó tükrét. 

A gyanúsított ezekkel a cselekményeivel kétszer is megvalósította a garázdaság vétségét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések