A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Németországban fizetésért dolgoznak a klímaaktivisták


Az „Utolsó generáció” ​​​​​​​akár 1300 eurós fizetést is utalhat havonta egy aktivistának. 

Egy berlini egyesület fizetéseket utal át az „Utolsó generáció” klímaaktivistáinak – olvasható a Die Welt oldalán. A cikkben azt írják: a toborzó szemináriumokon

a szervezők arról számoltak be, hogy „sok pénzük van”. 

A Welt Am Sonntag betekinthetett az „Utolsó generáció” belső chat-üzeneteibe és dokumentumaiba, és részt vehetett ezeken az online szemináriumokon. Azt írják: egy szorosan szervezett mozgalom képe rajzolódik ki, amely folyamatosan új támogatókat szerez.

Ezek olyan emberek, akik néha hajlandóak feladni a munkájukat, hogy teljes mértékben az éghajlatvédelemnek szenteljék magukat.

Az „Utolsó generáció” viszont a „Változás Szövetségével” együttműködve biztosítja ezeknek a főállású aktivistáknak a társadalombiztosítási járulékköteles jövedelmet és foglalkoztatást. 

Akár 1300 eurós fizetés

Jelenleg az „Utolsó generáció” akár havi 1300 eurós fizetést is fizethet. Az összeg attól függ, hogy az aktivistának mennyi pénzre van szüksége a megélhetéshez. A konstrukció a következőképpen működik: A pénz az „Utolsó generáció” által kapott adományokból származik. A „Wandelbündnis” biztosítja a jogi keretet és adja ki a szerződéseket. „Nincs más dolguk vele” – magyarázza Carl szemináriumvezető.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések