A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

MLSZ: Tilos a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinó, zászló és drapéria a magyar válogatott meccseken


A Magyar Labdarúgó-szövetség eddig nem adott ki hivatalos tájékoztatást arról, hogy az elmúlt időben a válogatott mérkőzésein miért üldözte a biztonsági szolgálat a Nagy-Magyarország szimbólumot ábrázoló drapériákat, zászlókat és molinókat, – fogalmaz a Magyar Jelen. 

Ugyanakkor a lap az MLSZ kommunikációs osztályának megerősítésére hivatkozva azt írja:

a Szövetség úgy döntött, tilos a nemzeti összetartozást szimbolizáló jelkép bevitele a nemzetközi találkozókra”.

A Magyar Jelen szerint az MLSZ és a magyar szurkolók bizonyos csoportjai között jóformán háború alakult ki a Nagy-Magyarországot ábrázoló molinók miatt. Az MLSZ tavaly márciusig – áll a cikkben – nem talált a Nagy-Magyarországot ábrázoló zászlóban kivetnivalót, viszont a biztonsági szolgálat próbálta megakadályozni, hogy az bejusson az Észak-Írország–Magyarország találkozóra.

„Innentől kezdve a Magyar Labdarúgó-szövetség folyamatosan üldözte az említett zászlót, a tavaly júniusi Magyarország-Németország Nemzetek Ligája-meccs alatt pedig a Valton szekusai is bekeményítettek” – fogalmaz az írás szerzője. 

Válaszolt az MLSZ

Az MLSZ válaszolt a Magyar Jelen kérdésére: a klubok dönthetnek arról, hogy beengedik-e a Nagy-Magyarország-molinóval (vagy zászlóval) érkezőket, „ugyanakkor a nemzetközi színtéren, kiemelten a válogatott mérkőzéseken, az UEFA és a FIFA ellenőre értelmezheti úgy, hogy ezek a jelképek politikai üzenetet hordoznak, provokatív szándékkal.

A politikai üzenetek megjelenítései az UEFA és a FIFA szabályai szerint tiltottak,

ezért ilyen esetekben az alkalmazott szabályzatok alapján megbüntethetik az MLSZ-t”.

Az MLSZ továbbá kifejtette, „ilyen esetekben kénytelen lenne továbbhárítani a szurkolóra a nem engedélyezett molinó kihelyezése kapcsán kiszabott büntetést. Ezt megelőzendő a szövetség – mindaddig, amíg az UEFA erre vonatkozó fegyelmi gyakorlata nem változik – továbbra sem engedélyezi a molinó bevitelét, és mindenkitől azt kéri, a válogatott mérkőzésein tekintsenek el az ilyen zászlók és molinók megjelenítésétől, ezzel segítve a nemzeti csapatot abban, hogy telt ház előtt játszhassa mérkőzéseit.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések