A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Meghallgathatóak a Völner-ügy lehallgatott anyagai


Exkluzív hanganyag jutott a Blikk birtokába: a felvételeken többek között az hallható, hogy hogyan beszéltek egymás között a Völner Pál korábbi igazságügyi államtitkár, illetve a Schadl György, a bírósági végrehajtói kar elnöke nevével fémjelzett korrupciós ügy vádlottjai.


Ismeretes, a vádirat szerint Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke 2018 májusát megelőzően korrupciós kapcsolatot alakított ki Völner Pállal, az Igazságügyi Minisztérium (IM) akkori parlamenti államtitkárával.

Schadl György jogtalan előnyként rendszeresen készpénzt adott a politikusnak – 2021 júliusáig összesen legalább 83 millió forintot –, hogy az államtitkári és miniszterhelyettesi pozíciójából eredő befolyását felhasználja az elnök érdekeinek megfelelően. Azért többek között, hogy azokat a jelölteket nevezzék ki önálló bírósági végrehajtónak, akik vállalták, hogy irodájuk működéséből az őket illető osztalékot részben vagy teljes egészében odaadják Schadl Györgynek. Az ügyészség Schadlra 10 év, míg Völner Pálra 8 év börtönbüntetést kért, továbbá 200, illetve 25 millió forint megfizetését – idézi fel az ügyet a Blikk.

A lap birtokába jutott hanganyagokat ide kattintva hallgathatják meg.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések