A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Majdnem összeütközött két személyvonat Újszász közelében

Az utasok biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki. 


A Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó Békés InterCity (7408) Tápiógyörgye állomásról szabályosan elindult, a biztosítóberendezés hibája miatt 15 kilométer/órás sebességgel közlekedett hétfőn este – írja a MÁVINFORM. Ugyanekkor a Szolnokról a Keleti pályaudvarra közlekedő S60-as (3341) személyvonat Tápiógyörgyére egy továbbhaladást tiltó jelzést adó jelző mellett szabálytalanul elhaladt az állomás felé. A két vonat megállt egymástól körülbelül 150 méterre, mert a mozdonyvezetők észlelték a másik vonat közlekedését. Az utasok biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki. 


Mint írják, a Tápiógyörgye és Újszász közötti szakaszon továbbra sem működik a biztosítóberendezés. Emiatt a Budapest–Újszász–Szolnok–Békéscsaba vonalon 15-30, esetenként 30-40 perces késéssel közlekednek a vonatok. Várhatóan délelőttig, délig tart a helyreállítás.


A Z60-as zónázóvonatok csak Budapest és Tápiógyörgye között közlekednek mindkét irányban. A Budapest-Újszász-Szolnok irányon közlekedő belföldi és nemzetközi InterCity-k az eredeti útvonaluk szerint közlekednek, Szolnok és Tápiógyörgye között – Abonyi út megállóhely kivételével – megállnak a zónázóvonatok megállási helyein is.


A Budapesttől Szolnokig, illetve Szolnoktól a főváros felé utazóknak, valamint a zagyvarékasi, újszászi és tápiógyörgyei utasoknak javasoljuk, hogy vegyék igénybe az InterCity-ket. Azokon Szolnok és a Keleti pályaudvar között felármentesen lehet utazni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések