Hirdessen itt

Majdnem halálra itatta zárkatársát a szegedi börtönben egy férfi


Kártyáztak, a sértett pedig ha veszített, volt, hogy öt liter vizet kellett megigyon. 

Minden vesztes kártyacsata után vizet itatott zárkatársával, a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség ezért emelt vádat egy börtönben ülő férfi ellen. A vádirat szerint a letartóztatásban lévő vádlott és a sértett egy zárkában voltak a Szegedi Fegyház és Börtönben. A fogvatartásuk alatt 2021. szeptemberétől a vádlott – minden ok nélkül – folyamatosan

belekötött a sértettbe, ütötte-verte, és különböző feladatok elvégzésére kényszerítette.

A sértett így, hogy elkerülje a további bántalmazást, a vádlott minden kérését teljesítette, így evett moslékot, ha pedig kártyáztak és vesztett, volt, hogy öt liter vizet is meg kellett innia. Ezen felül a befenyített sértettnek mások telefonját kellett a hozzátartozóival feltöltetnie, sőt csomagjai tartalmát a vádlottnak kellett adnia.

A zárkában 2021. november nyolcadikán is kártyáztak, a vádlott pedig arra kényszerítette a sértettet, hogy vesztes játszmánként egy, összesen pedig három liter vizet igyon, majd a végén pedig arra, hogy további öt liter vizet még ledöntsön. A sértett pedig hiába könyörgött, hogy nem bírja, rosszul van: a vádlottat ez nem hatotta meg, bántalmazta, majd zsírt etetett vele.

A sértett gyorsan rosszul lett, elájult, majd kórházba szállították és ott kezelték, mivel a vízmérgezés miatt életveszélyes állapotba került. A vádlott, mielőtt a sértettet elszállították, megfenyegette zárkatársait, hogy az előzményeket nem mondhatják el, azt kell állítaniuk, hogy a sértett lefordult a székéről.

A főügyészség a férfit életveszélyt okozó testi sértés, zsarolás és kényszerítés bűntettével vádolta meg. Ha beismeri, amit tett, akkor az ügyészség hat és fél év börtönt kér rá. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések