A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Magyarországot ütik-vágják, amiért nem szállít fegyvereket, de nem mi vagyunk az egyetlenek

Szerbia és Csehország sem küld fegyvert a háborúban részt vevő országoknak – szögezték le az ország vezetői egy sajtótájékoztatón. 

Szerbia és Csehország sem ad el fegyvert a háborúban részt vevő országoknak, de a cél az, hogy sok más országgal legyen ilyen együttműködésünk – mondta Alekszandar Vucsics szerb köztársasági elnök hétfőn Belgrádban a cseh hivatali kollégájával közösen tartott sajtótájékoztatón.

Milos Zeman közölte: méltányolja, hogy Szerbia is elítélte Oroszország Ukrajna elleni agresszióját, mert

nem engedhető meg, hogy bármely ország megtámadja a szomszédját.

A cseh elnök arra emlékeztetett, hogy két évvel ezelőtt, a szerb elnök prágai látogatása alkalmával bocsánatot kért, amiért – noha Csehország a NATO tagja – engedélyt adott arra, hogy 1999-ben – Jugoszlávia bombázása idején – a NATO gépei használhassák a cseh légteret.

Elhangzott: mind Szerbia, mind Csehország elítéli Oroszország Ukrajna elleni támadását, tiszteletben tartja Ukrajna területi egységét, és továbbra is küld humanitárius segélyt Ukrajnának, ugyanakkor Szerbia az egyetlen ország, amely nem vezetett be szankciókat Oroszország ellen. Alekszandar Vucsics hozzátette: erre a lépésre könnyű magyarázatot adni, különösen annak fényében, hogy Szerbiának már vannak tapasztalatai a büntetőintézkedésekkel kapcsolatban.

Ezúttal nem fejtette ki, de a szerb elnök korábban már beszélt arról, hogy a szankciók Jugoszláviával szemben sem voltak hatékonyak, ezért Belgrád úgy véli, Moszkvával szemben sem lehetnek eredményesek – írta az MTI. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések