A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Listázták Ukrajna legfontosabb nemzetközi segítőit


Biden, Duda, Applebaum és a többiek: a Kyiv Post nevű, angol nyelvű kijevi lap listát állított össze azokról, akik szerintük a legtöbbet tették Ukrajna háborús sikereiért. A listán nincsenek magyar politikusok vagy más hazai személyiségek. 

Listát közölt a Kyiv Post arról, hogy szerintük kik tették a legtöbbet Ukrajna háborús sikereiért eddig, az ország határain belül és kívül. A lap háláját fejezi ki minden ukrán katonának, önkéntesnek, orvosnak, valamint világpolitikai vezetőknek és világsztároknak azért, amit az ukrajnai béke érdekében megtettek.

A Kyiv Post Zelenszkij ukrán elnököt szerepelteti első helyen,

majd Andrij Jirmak elnöki irodavezető, Denisz Szmihal ukrán miniszterelnök és Mihajlo Podoljak ukrán elnöki tanácsadó szerepel a belföldi lista élén.

Az ukrán katonai vezetők közül Valerij Zaluzsnijt, a hadsereg főparancsnokát, Kiriljo Budanov védelmi hírszerzési vezetőt, valamint Olekszij Reznikov védelmi minisztert sorolják fel a lista élén.

Az ukrajnai diplomaták sorában kiemelték Dmitro Kuleba külügyminisztert, valamint Andrij Melnik korábbi németországi ukrán nagykövetet.

A nemzetközi politika vezetők között

először is Joe Biden amerikai elnököt nevezték meg Ukrajna fő támogatójának

majd Boris Johnson volt brit kormányfő, Andrzej Duda lengyel elnök, Alar Karis észt, Egils Levits lett és Gitanas Nauseda litván államfők következnek a listán.

Őket követi Sanna Marin finn és Rishi Sunak brit miniszterelnök; majd Ursula von der Leyen európai bizottsági elnök, Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, Josep Borrell uniós külügyi főképviselő és Charles Michel európai tanácsi elnök jönnek a listán.

Rajta van még Ukrajna támogatóinak listáján Erdogan török elnök,

Scholz német kancellár, Macron francia elnök, Rutte holland és Trudeau kanadai kormányfő, valamnint Szvjatlana Cihanouszkaja belarusz ellenzéki vezető.

Ukrajna nemzetközi értelmiségi barátai között listázták Anne Applebaum amerikai újságírót, Timothy Snyder és Timothy Ash történészt, valamint David Letterman amerikai humoristát is.

Köszönetet mondtak továbbá a Pink Floydnak,

Sean Pennek, Angelina Jolie-nak, Leonardo DiCapriónak, David Beckhamnek és Arnold Schwarzeneggernek is Ukrajna támogatásáért.

A listán nincsenek magyar politikusok vagy más hazai személyiségek.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések