A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letörte a sorompót Nyírteleken, majd az árokba esett az ittas férfi


Olyat gyakran olvasni az újságban, hogy egy teherautó letörte a vasúti átjáróban a félsorompót, de olyannal még a tapasztalt rendőrök sem igazán találkoztak, hogy mindezt egy gyalogos tegye meg. 


A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádirata szerint az ittas állapotban, gyalogosan hazafelé sétáló vádlott 2022. november 12. napján kora délután ért a Nyírtelken lévő vasúti átjáróba, ahol a tilos jelzés ellenére besétált a sínek közé, és eközben a félsorompó rúdjára rátámaszkodott, amely letört és a földre esett.  A férfi nem állt meg a helyszínen, hanem tovább ment a lakása irányába, de ittassága miatt az árokba esett, ahol nemsokkal később a mentősök találták meg.

A MÁV szakemberei a letört csapórudat rövid időn belül helyreállították, így csak átmenetileg volt veszélyeztetve a vasúti közlekedés biztonsága.

A férfi javára írható, hogy ő maga értesítette telefonon a segélyhívót, és jelentette be, hogy mit tett a vasúti átjáróban.

Az ügyészség a férfit a vasúti közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétséggel vádolja, és azt indítványozta, hogy a bíróság pénzbüntetésre ítélje - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések