A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Letartóztatásban a buszos ámokfutó, két korábbi tettéért is felelnie kell

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség lopás bűntette, valamint járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntette miatt is indítványozta annak a 22 éves, jászapáti lakhelyű férfinek a letartóztatását, aki három egymást követő napon is lopott Jászapátin, utolsóként egy buszt, mellyel elhajtott. A rendőrség Hajdú-Bihar vármegyéig üldözte, ott tudták elfogni. 


A rendelkezésre álló adatok szerint a 23 éves férfi január 17-én 18 és 19 óra között Jászapátin, egy, az utcán parkoló, 400 ezer forint értékű személyautót lopott el, majd január 18-án szintén Jászapátin, egy lakóház előtt parkoló teherautó utasteréből lopott el 120 ezer forint készpénzt, cigarettát és öngyújtót – közölte hírportálunkkal a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség.


A férfi ezt követően január 19-én este fél 8 és fél 9 között Jászapátiban, egy parkolóban álló, 40.000.000 Ft értékű busz tároló ajtaját ismeretlen módon kinyitotta, majd onnan az utastérbe jutva a pohártartóból kivette az indítókulcsot és a járművet – a benne lévő forgalmi engedéllyel együtt – ellopta úgy, hogy azzal elhajtott.


A rendőrség személykörözést bocsátott ki a férfi ellen, akit úgy fogtak el, hogy az általa ellopott busszal közlekedett Hajdú-Bihar vármegyében, és több rendőr is próbálta feltartóztatni, azonban ő a gépjárművel nem állt meg, majd végül az árokba hajtott.


A korábban már büntetett, járművezetéstől eltiltás hatálya alatt álló férfivel szemben jelenleg is folyik másik két büntetőeljárás.


Az ügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy a férfi korábban már elrejtőzött a hatóság elől, valamint a gyanúsított állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkezik, és a bűncselekményeket napi rendszerességgel, haszonszerzési célból követte el, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén ismét megszökne, valamint az is, hogy újabb bűncselekményt követne el.


A nyomozási bíró az ügyészség indítványát megalapozottnak találta és 2023. január 21-én elrendelte a férfi a letartóztatását, melyet ő tudomásul vett, azonban a védője nem vett részt az ülésen, így a döntés még nem végleges.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések