A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Lengyelország kész F-16-os vadászgépeket küldeni Ukrajnába – jelentette ki Morawiecki

Ehhez azonban mindenképpen szükséges a NATO hozzájárulása. 

Ha jóváhagyják az F-16-os vadászgépek Ukrajnába küldéséről szóló döntést, Lengyelország a szövetségeseivel „teljes mértékben összehangoltan" fog cselekedni. Ezt Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök mondta egy sajtótájékoztatón, válaszul arra a kérdésre, hogy Lengyelország esetleg F-16-os vadászgépeket adna át Ukrajnának – írja az Ukrinform. Mint a lengyel kormányfő megjegyezte,

Varsó minden, Ukrajna védelmi képességeinek megerősítésével kapcsolatos intézkedést egyeztet a NATO-partnerekkel, különösen az Egyesült Államokkal.

Különösen így volt ez a Patriot légvédelmi rendszerek Ukrajnának történő átadásáról szóló döntésekkel, vagy a Leopard 2 harckocsik Ukrajnának történő átadásáról szóló nemzetközi koalíció létrehozásával kapcsolatban.

„Ahogyan néhány hónappal ezelőtt a MiG-29-es repülőgépekkel történt, minden más [Ukrajnának nyújtott] repülőgépes segítséget más NATO-tagállamokkal együtt fogunk koordinálni, végrehajtani és esetleg átadni. Itt teljes koordinációban fogunk eljárni" – hangsúlyozta Morawiecki.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések