A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közpénz milliókkal fizették be a DK-s polgármestert az ATV-be


Szaniszló Sándor az önkormányzat állítása szerint 8 millió forint közpénz ellenében szerepelt több ATV-s műsorban is, köztük az Egyenes Beszédben, a csatorna azonban tagadó nyilatkozatot adott ki.


Befizette az önkormányzat a XVIII. kerület DK-s polgármesterét az ATV egyik legnézettebb műsorába, az Egyenes Beszédbe – derült ki az önkormányzatnak a 24.hu közérdekű adatigénylésére küldött válaszából. A kerület levelében azt állítja, hogy 2021-ben és 2022-ben összesen 8 millió forint közpénzt fizetett a csatornának azért, hogy a városrész DK-s polgármestere, Szaniszló Sándor szerepelhessen az ATV műsoraiban.

Mint írják, „ezeknek a megállapodásoknak a keretében Szaniszló Sándor polgármester úr mindösszesen 13 alkalommal szerepelt az ATV alábbi műsoraiban:

- 4 alkalommal A nap híre

- 8 alkalommal Egyenes Beszéd

- 1 alkalommal ATV Start"


Nem ez az első eset, hogy felmerül, jó pénzért bevásárolhatja magát az ember az ATV Egyenes Beszéd című műsorába (akkor a szocialista Horváth Csaba neve merült fel, valamint két másik, ugyancsak DK-s önkormányzat, az óbudai és az újpesti), korábban már mi is beszámoltunk róla, ugyanakkor sem csatornán futó beszélgetős műsor, sem az ATV Start nem tüntette fel eddig semmilyen felületén, hogy támogatott médiatartalomról volna szó. Ez pedig több szempontból is aggályos lehet.

Az ATV a portál kérdéseire válaszolva tagadta, hogy Szaniszló a kerülettel kötött szerződés értelmében szerepelt volna az Egyenes Beszédben, szerintük a szerkesztők szakmai szempontok szerinti döntésén múlik egyedül, hogy ki kerülhet bele a műsorba. A hírportál pontosító kérdésére, hogy akkor a szerződésben foglaltak alapján mely műsorokban szerepelt Szaniszló, az ATV nem szolgált lényegi felvilágosítással.

Ez azért fontos, mert a csatorna és az önkormányzat között megkötött szerződésekből annyi derül ki, hogy a 2021-es verzióban Szaniszló 14 alkalommal szerepelt a Start Plusz című műsorban, amivel nincs gond, mivel ez a műsor támogatott tartalomnak minősül, így normális, hogy oda bevásárolják magukat az emberek. A 2022-es kontraktusból ugyanakkor már kimaradt az ilyetén konkretizálás, ezért fordulhat elő, hogy mást állít a csatorna és az önkormányzat. Az Egyenes Beszéd azért kényes, mert itt elhangozhatnak olyan kérdések is, amelyek zavarba hozhatják az interjúalanyt és a jelenlegi helyzetben csak tippelni tudnánk arra, hogy mi történik akkor, ha és amennyiben, valaki pénzt fizetett azért, hogy bekerüljön a műsorba.

Akárhogy is történt, a portál összeszedte, hogy 2022-ben az ellenzéki polgármesterek közül Szaniszló Sándor járt a legtöbbször az Egyenes Beszédben (kilencszer), őt követi a zuglói önkormányzatot vezető szocialista Horváth Csaba (hétszer), majd harmadik helyre a jobbikos Mirkóczki Ádám futott be (négyszer). A listán nem szerepel Márki-Zay Péter neve, a portál szerint azért, mert a hódmezővásárhelyi polgármester országos kérdésekben elsősorban, mint az ellenzék aktuális, illetve egykori vezetője nyilatkozott és nem városvezetőként.

Megjegyzés küldése

1 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
SZANISZLÓ SÁNDORNAK BÖRTÖNBEN KELL MEGROTHADNIA!!!...- FELTÉVE, HA "CSAK" VELE VITETI EL a D.obrev K.lára FÉLE SZEMITA PÁRT az ún. REZSI-HOLOKAUSZTOT!!!
GONDOLOM MONDANOM SE KELL, HOGY a XVIII-ik KERÜLET VEZETŐSÉGÉNEK MEG VANNAK SZÁMLÁLVA a NAPJAI; - MIKÖZBEN CSALÁDOSTUL TELJES VAGYONELKOBZÁSSAL KELL SZÁMOLNIUK!!!
ENNYI VOLT SZANISZLÓ, MERT ELLENT MONDTÁL és MEGPRÓBÁLTÁL ELLEHETETLENÍTENI!!!
http://web.t-online.hu/apuska/media/3/01__Gyujtopont.mp3