A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Közel egymillió forint kedvezményben is részesülhetnek a fiatal édesanyák


Ezt érdemes tudni az új családtámogatásokról. 

Akár 900 ezer forint adómegtakarítást is eredményezhet a január 1-jétől életbe lépő családpolitikai intézkedés, amely a 25 és 30 év közötti, gyermeket vállaló nőket segíti. A döntés a diákhiteleket is érinti – számolt be a Világgazdaság.

Ahogy arról a Napi Újság is beszámolt, Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára december 28-án jelentette be, hogy januártól új elemmel bővül a családi adórendszer,

amely több tízezer, jövedelemmel rendelkező édesanyát érinthet 

– hangsúlyozták.

Minden más családtámogatásra is jogosultak a fiatal édesanyák

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal a Magyar Közlönyben megjelent kormányrendeletre hivatkozva azt írja, adókedvezményt érvényesíthet az a 25. életévét betöltött fiatal anya, aki a vér szerinti vagy örökbe fogadott gyermeke, illetve a magzat után családi kedvezményre jogosult.

Az érintettek nemcsak az új szja-mentességre, hanem természetesen minden más családtámogatásra is jogosultak,

például a családi adókedvezményre, a babaváró támogatásra és a gyermekgondozási díjra is – hívta fel a figyelmet a lap.

Akár 900 ezer forint kedvezményben is részesülhetnek az édesanyák

Arra is kitértek, hogy a 30 év alatti anyák kedvezményének összege havonta legfeljebb a Központi Statisztikai Hivatal hivatalos közleménye szerinti, teljes munkaidőben alkalmazásban állók tárgyévet megelőző év júliusra vonatkozó nemzetgazdasági szintű bruttó átlagkeresetének összege. 2023-ban a kedvezmény összege teljes évre fennálló jogosultság esetén 5 999 424 forint, ami

összesen 899 914 forint adómegtakarítást eredményez

– emelték ki.

A diákhitel teljes összegét is elengedheti a kormány

A cikkben arra is kitértek, hogy Hornung Ágnes korábban azt is bejelentette, hogy január 1-től a kormány elengedi a teljes diákhitel-tartozást azoknak a nőknek, akik a tanulmányaik alatt vagy azok befejezését követően két éven belül gyermeket szülnek vagy fogadnak örökbe – tette hozzá a Világgazdaság.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések