A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Klímavédők légkalapáccsal támadtak az aszfaltra Berlinben - Videó


A társaság arról híres, hogy előszeretettel rongálja meg a műalkotások védőüvegeit, most már az aszfaltozott út is elviselhetetlenné vált a számukra. 

A szélsőbaloldali klímavédő szervezet, a Letzte Generation (Utolsó generáció) tagjai a ragasztók után ezúttal új eszközhöz nyúltak: légkalapáccsal akarták tönkretenni az utcát a berlini közlekedési minisztérium épülete előtt – tájékoztatott szerdán az Euronews. Az akciót a rendőrök határozott fellépése akadályozta meg az utolsó pillanatban.

A lap hozzátette, hogy a csoport tagjai szerda kora reggel hivatalos útkarbantartónak álcázták magukat,
kordonokkal zárták el a berlini utcát, majd légkalapácsokat vettek elő a közlekedési minisztérium épülete előtt, és megpróbálták fúrásokkal megrongálni az utcát, hogy ezzel is közlekedési dugót idézzenek elő. 
A rendőrség szóvivője szerint az akciót még időben leállították, az útburkolat nem sérült meg. Mint írták, három ember vett részt a tiltakozásban. Amikor a rendőrség megérkezett, az aktivisták éppen azon voltak, hogy a légkalapácsokat áramforrásokhoz csatlakoztassák.

A klímavédők indoka

A klímaaktivisták a következő indokkal álltak elő: „A mindennapok egyenesen a klímapokolba visznek minket a frissen kátrányozott és aszfaltozott utakon. Ezt nem hagyhatjuk.
Ha túl akarjuk élni, akkor most végre együtt kell kezelnünk az építkezés klímakatasztrófáját!”
– írta szokásos zavaros üzenetében a csoport, azt is bejelentve, hogy továbbra is folytatja a „mindennapi élet megzavarását”, hogy az ellenállást a társadalom minden területére elvigyék.

A társaság előélete dióhéjban

Az Euronews röviden beszámolt a társaság előéletéről is. A szélsőséges klímaaktivisták többek között krumplipürével vagy paradicsomlevessel kenték be híres műalkotások védőüvegeit, azt az üzenetet közvetítve, hogy az emberi életet kellene inkább védeni, mint a művészetet. A nevük is abból a meggyőződésükből ered, hogy már csak egy generáció van hátra, amely tehet valamit az éghajlatváltozás ellen.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések