A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiszivárgott: milliárdokat menekített ki vagyonából Abramovics a háború kezdete előtt


Még a szankciók előtt machinált kicsit a Chelsea volt tulajdonosa. 

A Guardian iratokat szivárogtatott ki arról, hogy Roman Abramovics több milliárdos vagyonát kezelő cégek okiratait úgy módosították, hogy

a gyermekeire ruházták át a haszonélvezeti jogot,

mégpedig alig az orosz oligarcha elleni szankciók bevezetése előtt.

A kiszivárgott dokumentumok kérdéseket vetnek fel azzal kapcsolatban, írják, hogy a vagyonkezelői alapokat érintő változtatásokat azért hajtották-e végre, hogy az oligarcha hatalmas vagyonát megvédjék a vagyonbefagyasztás veszélyétől. Hangsúlyozzák: az elemzések szerint a módosítások révén

Abramovics hét gyermeke, akik közül a legfiatalabb kilencéves,

legalább 4 milliárd dollár értékű vagyonkezelői vagyon kedvezményezettje lett, bár a teljes érték ennél jóval magasabb is lehet.

Az iratok titkos offshore vagyonkezelőket szerveztek át, 2022 február elején, három héttel az orosz támadás előtt. A Premier League-ben szereplő Chelsea egykori tulajdonosának „szervezkedése” mindössze néhány nappal azután kezdődött, hogy bizonyos nyugati kormányok szankciókkal fenyegették meg a gazdag oroszokat, írják.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések