A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kiderült, mitől fogynak valójában a hazug sztárok


Nemrég indultak el a találgatások arról, hogy vajon mitől fogyott le olyan drasztikusan több hazai sztár is az utóbbi időkben. A sajtóban többen is tudni vélik, hogy hiába reklámozzák sokan a diétás étrendet és mutogatják magukat az edőzeteremben minden nap, ezek mind hatalmas hazugságok. A hazai sztárok egymás között nyíltan vállalják, hogy cukorbetegeknek és túlsúlyosaknak szánt injekciók segítségével fogynak le, ami nemcsak nagyon veszélyes, hanem illegális is. 

Nemrég a Bors rántotta le a leplet a hazai celebvilág sötét titkáról, akik álszent módon azt bizonygatják közösségi oldalaikon, hogy az egészséges életmódtól, a sok sporttól fogytak le vagy tartják magukat jó formában. Többen is tudni vélik, hogy akik látványos súlyvesztésen estek át az elmúlt években, mind az illegálisan felírt injekciótól fogytak le.

Az eddigi információk szerint két injekció népszerű a sztárok körében és egyik sem olcsó mulatság. A Saxenda nevű szert nagyjából hatvanezer forintért, az Ozempicet pedig majdnem negyvenezer forintért lehet beszerezni - írja a Metropol. Mindkét készítmény kifezetten túlsúlyos embereknek írja fel  belgyógyász vagy az endokrinológus azoknak a betegeknek, akiknek a testtömegindexe jelentősen vagy kórosan eltér az egészségestől. 

Az ügyben megszólalt egy szakértő is, aki elmondta, hogy nemcsak veszélyes ezeket a szereket indokolatlanul beadni, hanem súlyos bűncselekménynek számít. Tóth Tamás obezitológus kifejtette, hogy igen komoly büntetésre számíthat az az orvos, aki a cukorbetegeknek szánt készítményt felírja úgy, hogy orvosilag az nem indokolt.

Nem követem ezeket a trendeket, de mindenhonnan azt hallom, hogy nagy hiánycikk ez az injekció.

Azt tisztázzuk, hogy itt két készítményről van szó, amiből az egyiket legálisan lehet használni fogyókúrára, nem ez az, amit a cukorbetegnek is felírnak természetesen, de hasonló. Ez többek között az étvágyat is elveszi, az inzulinra érzékenyebbé válik a máj, azaz alkalmas a fogyásra. Bárki be tudja adni magának, nem kell hozzá nagy tudomány" - idézi a Bors az orvos szavait, aki arra utalt, hogy az indokolatlan nagy kereslet miatt azok sem tudják beszerezni a szert, akiknek valóban szükségük lenne arra.

Ezt az injekciót csak szakorvos javaslatára adhatják ki. Ha valakinek úgy írják fel, hogy nem volt az illető cukorbeteg, akkor azért komoly büntetés jár

- mondta Tóth Tamás, aki úgy gondolja, hogy ez csak egy félmegoldás, hiszen ha nem váltanak életmódot és felhagynak az injekcióval, ugyanúgy visszatérnek a pluszkilók. Örökre viszont nem használhatják indokolatlanul, hiszen nagy egészségügyi kockázattal jár, mivel nagymértékben károsítja az emésztőrendszeret.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések