Hirdessen itt

Kibővült a bölcsőde és új kerékpárút épült Kiskőrösön


Kibővült és megújult Kiskőrösön az önkormányzati bölcsőde, valamint új kerékpárútszakasz épült az Izsáki úton európai uniós támogatással, mintegy 600 millió forintból - közölte a Bács-Kiskun vármegyei település polgármestere az MTI-vel. 

Domonyi László (Fidesz-KDNP) elmondta: a bölcsőde fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán több mint 141 millió forint európai uniós támogatást nyert az önkormányzat, amelyet 14 millió forinttal egészítettek ki.

A bővítéssel még több szülőnek szerettek volna lehetőséget teremteni arra, hogy gyermeküket az önkormányzati bölcsődében elhelyezve visszatérhessenek a munka világába - tette hozzá.

A projekt keretében az intézmény új foglalkoztató helyiséggel bővült, így 14 gyermekkel többet tudnak felvenni - az eredetileg 46 férőhelyes - bölcsődébe. Az új, 50 négyzetméteres, kettéosztható csoportszobát a korábbi szociális blokk területén alakították ki, amelyet a kazánnal és a raktárral együtt az újonnan kialakított felső szintre "költöztettek".

A polgármester arról is beszámolt, hogy a közelmúltban átadták az Izsáki úti kerékpárutat. A nagyforgalmú út mellett megépített 4,5 kilométeres szakasz nem csupán a kerékpáros sportot kedvelőket szolgálja. Kiskőrös e kivezető szakaszán, kül- és belterületen is sok a vállalkozás, illetve a tanyás ingatlan, így a régóta várt fejlesztés mára biztonságos körülményeket teremt a biciklivel közlekedőknek.

Ez a fejlesztés részben Tabdi községet is bekapcsolja a kerékpáros életbe, hiszen az új bicikliút a településre vezető útig tart - tette hozzá.

A több, mint 450 millió forintos beruházáshoz az állam a TOP-program keretein belül 430 millió forint összegű támogatást biztosított, amelyet az önkormányzat saját keretéből egészített ki. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések