A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kétezer forintért vertek meg egy férfit a hevesi buszmegállóban: öt évre börtön lehet belőle


Egy 22 éves és egy fiatalkorúval szemben emeltek vádat tavaly évvégén. 

Az Egri Járási Ügyészség a tavalyi év végén két ügyben is vádat emelt olyan elkövetőkkel szemben, akik éjszaka, közterületen rabolták ki áldozataikat. Az egyikről már beszámoltunk.

A másik esetről is dr. Konkoly Thege László sajtószóvivő ügyész tájékoztatta portálunkat. 

A ügy I. rendű vádlottja egy 22 éves férfi, akinek fiatalkorú társa nyújtott segítséget a bűncselekmény elkövetéséhez. A vádirat szerint a két terhelt tavaly, július 16-án éjjel egy rendezvényt követően találkozott Heves belvárosában az utolsó munkásjáratra várakozó sértettel, akit egyikük rövid beszélgetés után verekedni hívott. 

A sértett megpróbált kitérni ez elől, de hiába menekült, mert a vádlottak utolérték, majd az idősebb elkövető addig ütlegelte őt, míg – részen aprópénzben – át nem adott 2 ezer forintot, melyet támadói reggelig el is költöttek a városban.

A járási ügyészség  rablás bűntettével vádolja az elkövetőket.

A vádhatóság öt év börtön kiszabására tett mértékes indítványt a letartóztatásban lévő felnőttkorú terhelttel szemben, míg fiatalkorú társa esetében javítóintézeti nevelés elrendelését indítványozta.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések