A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Kamu Geri Kijevben: "Budapest Ukrajna mellett áll és a magyar kormány nem azonos Magyarországgal"


A hazaáruló főpolgármester Kijevben nyilatkozott. 

Vitalij Klicsko kijevi polgármester meghívására az ukrán fővárosban van az alkalmatlan Karácsony Gergely főpolgármester, aki nemzetközi sajtótájékoztatót is tartott prágai, varsói és pozsonyi kollégájával. 

Ezt megelőzően a visegrádi négyek főpolgármesterei Kijev főpolgármesterén kívül magas rangú ukrán tisztviselőkkel, Bucsa város polgármesterével és vezető uniós diplomatákkal is találkoztak. A kijevi látogatás célja annak áttekintése volt, hogy a V4-csoport fővárosai milyen infrastrukturális és humanitárius segítséget tudnak nyújtani az orosz háborús agressziótól szenvedő Kijev városának és az ukrán főváros polgárainak – derült ki az MTI-nek küldött tájékoztatóból.

Karácsony Gergely a Kijev, Pozsony, Prága és Varsó városvezetőivel tartott nemzetközi sajtótájékoztatón "szolidaritását fejezte az orosz agressziót elszenvedő ukrán néppel és Kijev lakosságával".

Karácsony Gergely azt mondta:

Budapest Ukrajna mellett áll. A magyar kormány nem azonos Magyarországgal. Bár a magyar kormány gyakran a háborús agresszor Putyin elnök érdekeinek megfelelően cselekszik, magyarok millió, köztük sok budapesti fejezi ki sokféleképpen a szolidaritását a megtámadott Ukrajnával, és utasítja el, hogy összemossák az agresszort az áldozattal.

A főpolgármester egyúttal azt hangoztatta:

„Miközben a magyar kormány a béke fontosságáról beszél, nem teszi hozzá azt, ami egyértelmű, és amit ma megerősíthettem ukrán tárgyalópartnereimnek: béke csak akkor lehetséges, ha az ukrán nép háborús erőfeszítései sikerre vezetnek, ha helyreáll Ukrajna területi szuverenitása, és az orosz csapatok elhagyják Ukrajna területét.”

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések