A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ittasan, bódul állapotban megöléssel fenyegette a rendőröket és meg akart szúrni egy tűzoltót


Feltételesen sem szabadulhat. 

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2022 szeptemberében K. A. vádlottat 8 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte azzal, hogy a vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett.

A védőöltözet védte meg

A megállapított tényállás szerint 2021 februárjában, a délutáni órákban rendőrök jelentek meg a vádlott Szabolcs megyei házánál azért, hogy egy korábbi bűncselekmény gyanúja miatt intézkedjenek vele szemben. A 62 éves vádlott ittas, bódult állapotban kiment a házból, kiabálva kérdőre vonta a rendőröket, megöléssel fenyegette őket, majd bezárkózott a házba.

A férfi korábban többször elhangzott öngyilkossági szándékára is figyelemmel a helyszínre tűzoltók is érkeztek, akik áramtalanították az épületet és elzárták a gázt. Miközben megpróbáltak bejutni a házba, a vádlott kezébe vett egy kést és az ablakot betörő tűzoltó irányába szúrt. Szerencsére a kés hegye a tűzoltósági védőöltözeten nem tudott áthatolni. A vádlott ezután is folyamatosan – mindkét kezében kést tartva – megöléssel fenyegette a rendőröket. Végül a helyszínre érkező rendőri taktikai egység a férfit elfogta és kórházba szállította.

Jogerős az ítélet

– A Debreceni Ítélőtábla megváltoztatta az elsőfokú ítéletet és a vádlott szabadságvesztés büntetését börtönben rendelte végrehajtani. Az ítélőtábla szerint az elsőfokú bíróság megalapozott tényállást állapított meg, a bűncselekmény minősítése törvényes, a büntetés kiszabása sem tekinthető eltúlzottnak. Hatósági személyre nem lehet úgy támadni, hogy a törvény szigorát elkerülje valaki! – tájékoztatta az tanács keddi döntéséről lapunkat Fórizs Ildikó

– Ugyanakkor az ítélőtábla a vádlott életkora és megromlott egészségi állapota miatt enyhébb végrehajtási fokozatban – fegyház helyett börtönben – rendelte végrehajtani a vádlott büntetését. Az ítélet jogerős – tette hozzá a Debreceni Ítélőtábla szóvivője. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések