Hirdessen itt

Véresre verte egymást két család Pocsajon

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség minősített garázdaság bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat öt személlyel szemben, akik Pocsajban verekedéssel és rongálással rendezték családi vitájukat. 


A vádirat szerint két pocsaji család tagjai között korábbi, magánéleti nézeteltérés miatt rossz kapcsolat alakult ki, gyakran összevitatkoztak egymással. 2021. február 27-én 18 óra körül Pocsajban az egyik háznál a fiatalabb női vádlott és a házban lakó nő között szóváltás alakult ki, majd verekedni kezdtek egymással.


Miközben a két nő dulakodott, a házhoz érkező két férfi vádlott berúgta az ingatlan kiskapuját, majd bementek az udvarra, közben szidták és megveréssel fenyegették az ott lakó férfit. A bántalmazást a jelenlévő családtagok megakadályozták, de a kerítéskapu berúgásával a tulajdonosoknak 1200 forint rongálási kára keletkezett - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 


Ezután a fiatalabb férfi vádlott a haragosainak utcán parkoló két autóját is megrongálta. Egyiknek az oldalsó ajtaját és hátsó ablaküvegét, másiknak a jobb oldali tükrét, ablaküvegét és karosszériáját rúgta meg. Miután az egyik autó házban lakó használója megtudta a történteket, az udvaráról magához vett egy emberi élet kioltására is alkalmas fanyelű ásót, amivel betörte a haragosaik által használt jármű hátsó szélvédőjét. A három autóban összesen közel negyedmillió forint kár keletkezett, ami nem térült meg.


Mindeközben a két család tagjai tovább verekedtek az utcán, kölcsönös bántalmazásukkal egymásnak és egy kívülálló nőnek is nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak. Az elkövetők kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást és riadalmat keltsen.


A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a szabadlábon védekező, tettüket beismerő vádlottakkal szemben társtettesként, csoportosan elkövetett garázdaság bűntette, súlyos testi sértés bűntettének kísérlete, magánlaksértés vétsége, illetve kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat. Vádiratában indítványozta, hogy a Berettyóújfalui Járásbíróság az ügyiratok alapján hozzon büntetővégzést, melyben valamennyi vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést szabjon ki, valamint a felfüggesztés próbaidejére rendelje el a két férfi vádlott pártfogó felügyeletét.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések