A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Így hazudik a FARE! A Nagy-Magyarország jelkép tiltott az UEFA-nál

A Mi Hazánkos Magyar Jelen készített interjút a FARE nevű besúgó-szervezettel. 

A hungarofób szervezet ügynöke, Jósa Bálint közölte a lappal:

„A FARE 2016-os katalógusában valóban a vitatott jelképek között szerepel a történelmi Magyarország térképe, de csak akkor, ha más, súlyosabb szimbólumokkal, például nyilaskereszttel, árpádsávos zászlóval, önkényuralmi jelképekkel együtt jelenik meg, önmagában nem".

Ezt hazudozta és nekiesett az MLSZ-nek, mondván, hogy a Nagy-Magyarország nem is tiltott szimbólum és azt csak Csányi Sándor találta ki...

Erre reagált a Magyar Labdarúgó Szövetség:

„Ezúton küldjük a FARE által összeállított – és az UEFA fegyelmi eljárása során használt – kézikönyvet, amelynek 28. oldala konkrétan, részletes leírással tartalmazza a Nagy-Magyarország-szimbólumra vonatkozó tiltást az UEFA nemzetközi mérkőzésein. Ezt azért küldjük, hogy a leghatározottabban cáfoljuk az oldalukon a FARE nevében megszólaló ellenőr állításait"

– írja levelében az MLSZ.

És mutatjuk is azt a 28. oldalt abból a FARE-összeállításból:


Az előzményekről

Zászlón nem engedélyezett a Nagy-Magyarország jelkép, sálon bevihető a stadionba – írtuk meg az MLSZ állásfoglalását január 25-én, miután Dúró Dóra nyílt levélben sérelmezte, hogy az MLSZ nem engedélyezi a történelmi Magyarországot ábrázoló molinók bevitelét a magyar labdarúgó-válogatott mérkőzéseire.

Az MLSZ elmondta, hogy a jelképet a UEFA erre szakosodott katalógusa tartalmazza. Ezért nemzetközi klub és válogatott mérkőzéseken, ha az UEFA és a FIFA, illetve a velük együttműködő FARE (Football Against Racism in Europe) ellenőre a jelentésében rögzíti a jelkép megjelenítését, akkor az MLSZ fegyelmi eljárásra számíthat.

Miután az MLSZ ezt tisztázta, elszabadult a pokol, sokan nekiestek az MLSZ-nek is, Csányi Sándor egy interjúban tisztázta is ezután, hogy nem gondolja, hogy megalkuvó lenne, még akkor sem, ha a szurkolók egy része így is látja, és szerinte nem jó hazafi, aki a zárt kapus büntetést kockáztatja.

A hazai mérkőzéseken engedélyezik is a Nagy-Magyarország szimbólumát, de a nemzetközi meccseken egyszerűen nem éri meg kockáztatni, de már kezdeményezte, hogy

az európai szövetség és a FARE is vegye le a tiltólistájáról a Nagy-Magyarország-jelképet.
 

Megszólalt a külügyminiszter is

Szijjártó Péter, aki a FARE tagjait munkásőrök gyülekezetéhez hasonlította, amelynek tagjai azért élnek, hogy agyament módon feljelenthessenek.

A külügyminiszter kifejtette, hogy a nagy-magyarországos zászlók lengetése még nem revizionizmus, és csodálkozva tette fel a kérdést, vajon a két általános iskolás fia történelematlaszából is lapokat akarnak-e majd kitépdesni.

Az MLSZ friss közleményében azt is hozzáteszi, hogy

„rendelkezünk az összes olyan írásos dokumentummal, amelyekben a FARE a magyar válogatott budapesti mérkőzéseit követően írásban kifogásolja, hogy a magyar szurkolók a Puskás Arénában Nagy-Magyarország jelképet helyeztek ki molinóikon."

Most itt tart ez a zavaros ügy.

Remélhetőleg hamarosan senkinek semmi baja nem lesz a magyar jelképpel!

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések