A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Halálos pofont kapott a sörösdobozra kent ragasztóért


Halált okozó testi sértés bűntettével vádolja a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség azt a férfit, aki az őt megviccelő sértettet úgy megütötte a fején, hogy az másnap a kórházban belehalt a sérüléseibe - írja a szon

Az agresszióra egyébként hajlamos vádlott 2022. augusztus 10-én délután a szatmári település főutcáján üldögélt az egyik dohánybolt előtt, ahol megkínálta őt sörrel a sértett. Sörözés közben azt ajánlotta a vádlottnak, hogy vesz neki egy féldeci pálinkát is, amit a vádlott elfogadott, majd a sértettől kapott pénzzel bement a dohányboltba.

 Ezalatt a sértett a vádlott őrizetlenül hagyott sörösdobozát magához vette, majd az azon lévő nyílást pillanatragasztóval tréfából bekente. 

A boltból visszatérő vádlott előbb megitta a pálinkáját, majd a sörösdobozt a szájához emelte, abba beleivott, de ragasztós lett a szája, és miközben törölgette magát, a körülötte állók kinevették.

A vádlott rájött, hogy csak a sértett lehetett az, aki a tréfát űzte vele, ezért számon kérte, sőt a maradék sörrel le is locsolta. Néhány perc beszélgetés után a vádlott a mellette álló sértettet egy ízben ököllel a tarkóján megütötte, amitől a sértett hanyatt esett, a fejét pedig a talajba ütötte. 

Azonnal elveszítette az eszméletét, olyan súlyos sérülést szenvedett a koponyáján, hogy másnap a kórházban elhalálozott.

Az ügyészség a vádiratban azt indítványozta, hogy a bíróság börtönbüntetésre ítélje a vádlottat és tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

Az eljárás a Nyíregyházi Törvényszéken folytatódik - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések