A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Francia választási megfigyelők: Komoly veszélyt jelent a demokráciára, hogy az EP baloldali frakciója híroldalakat pénzel


A Transzparens Újságírásért Alapítvány derítette ki, hogy a DK-közeli Nyugati Fényt külföldi pénzből finanszírozták. 

A tavaly áprilisi országgyűlési választásokkor francia választási megfigyelők is hazánkban voltak, akik a médiát figyelték az érintett időszakban. A szombaton kiadott jelentésük szerint mindkét oldalon előfordultak kisebb jogsértések, azonban a választások tisztességesek voltak és nem vitathatók az eredmények. A delegáció március 27. és április 3. között volt Magyarországon. 

A Nyugati Fény elnevezésű portálba önti a pénzt az Európai Parlament szocialista frakciója, melynek a DK és az MSZP is a tagja. A Transzparens Újságírásért Alapítvány elemzői médiamonotorozási programjuk során figyeltek fel rá, hogy a kormánykritikus, DK-közeli Nyugati Fényt fizetett hirdetéseken keresztül finanszírozza az S&D (Szocialisták és Demokraták Progresszív Szövetsége). 

A Transzparens Újságírásért Alapítvány francia társszervezete megjegyezte a témával kapcsolatban, hogy a Nyugati Fényt egy EP-frakció támogatta, nem egy párt, ez azt jelenti, hogy mint minden frakciót, az Európai Unió adófizetői finanszírozták közvetetten a portált. 

Az ilyesfajta finanszírozás veszélyt jelent a demokráciára és bármely ország szuverenitására” 

– áll a francia szervezet jelentésében, amely szerint a hatóságoknak alaposan meg kell vizsgálniuk az ilyesfajta finanszírozásokat és ezeket mihamarabb le kell állítani. 

Tartsák tiszteletben az európai adófizetőket és a magyar szuverenitást! 

– jegyezték meg.

A szervezet hozzátette, hogy a DK-közeli portált finanszírozó EP-frakció az, amelyik leginkább érintett a brüsszeli korrupciós botrányban. Kijelentették, meg kell vizsgálni, ki felel a frakción belül az ilyen finanszírozásért. 

Hiszünk a média függetlenségében, melynek mentesülnie kell a külföldi szervezetek vagy az állami ellenőrzésétől, befolyásától”

Reményüket fejezték ki annak ügyében, hogy az európai parlamenti képviselőcsoport megteszi a szükséges intézkedéseket, hogy ilyen a jövőben ne fordulhasson elő. 

Megjegyzés küldése

2 Megjegyzések

Pálos Trend üzenete…
ORBÁNIÁBAN/MAGYARMATON AKAD E MAJD LEGALÁBB 1 GERINCES a KOSSUTH TÉRI ZSINAGÓGÁBAN, AKI SZEMBE MER MENNI a RECESSZIÓ-SZAURUSSZAL és MOCSKOS CSORDÁJÁVAL?!
Megdöbbentő!
Ki tudja, hány szekrény lehet még tele hasonló csontvázakkal?! Legfőbb ideje lenne az ÖSSZES oltásnak nevezett kotyvalékot nagyon szigorú és teljes körű vizsgálatnak alávetni, de nem a jelenlegi üzleti modellben érdekelt szervek, hatóságok és oltóanyaggyártó cégek “szakértői” által, mert ott előre borítékolható a korrupció!
Az érintett kisbabák, gyermekek szülei és az oltásra kötelezett felnőtt páciensek kellene, hogy megbízzanak függetlennek ítélt laboratóriumokat és (akár oltás-szkeptikusnak tartott!) nem csak ún. „szakembereket”, akiknek a vizsgálati eredményeit hajlandók lennének elfogadni! Addig pedig élni kellene az alkotmánytalan Orbániában ön és nemzetvédő jogainkkal, és nemet mondani egy bizonytalan kimenetelű és potenciálisan veszélyes egészségügyinek nevezett beavatkozásra!
Az isteni eredetű természetjog szerint senkinek sincs joga más emberek testén erőszakot tenni, főleg, ha az maradandó károsodást vagy akár halált is okozhat! Pláne nincs joga más emberek gyermekeinek testével rendelkezni, kétes indokokra és kamu veszélyhelyzetre hivatkozva!!!
Az Isten szerelmére, nem születünk rabszolgának, csak később tesznek azzá bennünket!!!
https://rumble.com/v24zvw8-a-vakcina-emberi-hasznlatra-alkalmatlan-toxikus-sszetevket-tartalmaz-s-gyer.html
Mikor ébredünk s indulunk meg egyszerre a RECESSZIÓ-SZAURUSSZAL és NERetnek
KILÖVÉS ÉRETT „NÉMETHSZILÁRDJAIVAL” SZEMBEN?!
http://web.t-online.hu/apuska/media/12/04__Lelki_terror_mix.mp3
Pálos Trend üzenete…
Orbán Viktor fajtajelleg pofázmánya is feltűnt a tel-avivi tüntetéséken!!!
A rendőrség becslése szerint Tel-Avivban több mint százezren tüntettek az új Netanjahu-kormány ellen!!!
Tel-Aviv mellett Jeruzsálemben, Haifán, Beér-Seván, Herzliján, Nesz Ciónában, Modiinben is ezrek tüntettek a jogrendszer átalakításának terve ellen, miszerint egyebek között a politikusok felülbírálhatnák a legfelsőbb bíróság végzéseit.
Ez a hatalmi ágak eddigi egyensúlyának megbontását, ezzel a demokrácia súlyos sérülését jelentené Izraelben a tiltakozók szerint.
Tel-Avivban beszédet mondott Móse (Bogi) Jaalon volt vezérkari főnök és védelmi miniszter, és arra figyelmeztetett, hogy demokratikus jogrend nélkül Izrael sebezhetővé és kiszolgáltatottá válik, hadserege elveszti erejét.
Dávid Groszman, Izrael legismertebb írója arról beszélt, hogy egyre többen „belső emigrációba” vonulnak, mert egyre kevésbé érzik hazájuknak az országot. Izrael Állam 75. évére szerinte oda jutott, hogy küzdelem folyik az ország demokratikus jellegéért, a szabadságjogokért. Most ezekben a „fekete” időkben eldől, hogy Izrael nagyon más lesz-e, mint amilyennek az alapítói megálmodták, s ezzel bizonyos értelemben meg is szűnik- vélekedett az író.
https://neokohn.hu/2023/01/22/orban-viktor-kepe-is-feltunt-a-tel-avivi-tunteteseken/