A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Féltékenységből asztallábbal és ököllel is ütött a békéssámsoni férfi


Súlyos testi sértés bűntettének kísérlete és erőszakkal megvalósított magánlaksértés bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 22 éves, büntetlen békéssámsoni férfi ellen, aki féltékenységből bántalmazott egy másik férfit. Az ügyészség vádiratában felfüggesztett börtönbüntetésre és pártfogófelügyelet elrendelésére tett indítványt. 

A vádirat szerint a fiatal férfi 2022. július 16-án, 18 óra körüli időben az egyik békéssámsoni kocsmában italozott a sértettel. A fiatalember élettársa 21 óra körül összetalálkozott a sértettel, és a vádlottat kereste. A sértett nem tudta megmondani, hová ment a vádlott, azonban beszélgetni kezdtek, majd a férfi felajánlotta, hogy hazakíséri a nőt. Útközben a nő a sértett invitálására 23 óra körül bement annak házába, ahol tovább folytatták a beszélgetést és az italozást.

Miután az ittas fiatalember tudomást szerzett arról, hogy élettársa a sértett lakásán tartózkodik, 23 óra 15 perc körül feldühödve a házhoz ment, és hangosan kiabálva dörömbölni kezdett a zárt bejárati ajtón. 

Mikor a sértett – akinek nem állt szándékában a dühöngő vádlottat beengedni a lakásba – kinyitotta az ajtót, a vádlott egy erőteljes mozdulattal belökte azt. Ennek következtében a sértett hátratántorodott, a mögötte lévő, üvegezett ajtóba zuhant, és a földre esett. Eközben a vádlott folyamatosan káromkodott és szidalmazta a sértettet, majd dühében a nappaliban lévő, fából készült dohányzóasztal egyik lábát kitörte.

A sértett próbálta megnyugtatni a vádlottat, aki azonban nem törődött ezzel, és féltékenysége miatt több alkalommal fejbe ütötte a férfit a jobb kezében lévő asztallábbal, míg a bal kezével szintén több ökölcsapást mért a fejére, és a sértett elvesztette az eszméletét.

Amikor a vádlott észlelte, hogy a sértett feje erősen vérzik, megijedt, és felhagyott az ütlegeléssel.

A sértett férfi a bántalmazás következtében fejsérüléseket és enyhe fokú agyrázkódást szenvedett. Az ügyészség álláspontja szerint ezen sérülések ugyan nyolc napon belül gyógyultak, de a bántalmazás eszköze, a fából készült asztalláb alkalmas volt arra, hogy azzal a fejre mért, legalább közepes erejű ütés súlyos sérülést okozzon.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések