Egy férfi 2021 nyarán Kalocsa és Kiskőrös között fékezés nélkül elgázolt egy előtte szabályosan közlekedő kerékpárost, aki aki az ütközés miatt a helyszínen életét vesztette. A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt a sofőr ellen. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a férfi 2021. július 2. napján, a hajnali órákban személygépkocsival Kalocsa felől Kiskőrös felé tartott az 5301. számú úton. A férfi által vezetett autóval nem a látási viszonyoknak megfelelően, hanem gyorsabban, mintegy 68-72 kilométer/óra sebességgel haladt. Ennél a sebességnél a szemből sütő nap vakító hatása miatt a féktávolságát már nem látta be.

Emiatt Homokmégy közelében nem észlelte az előtte, vele azonos irányban az úttest menetirány szerinti jobb szélén szabályosan, mintegy 15-17 kilométer/óra sebességgel kerékpározó, fényvisszaverő mellényt is használó biciklist, akit fékezés nélkül a személygépkocsi jobb első részével elütött. Az ütközés hatására a kerékpáros a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára zuhant és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – minderről akkor mi is beszámoltunk.

Mint írják, azért történt meg a baleset, mert a sofőr megszegte azt a KRESZ szabályt, amely szerint a jármű sebességét az engedélyezett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető a járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül, és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset okozásával vádolja. Ügyében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.