A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Fékezés nélkül gázolt halálra egy kerékpárost Homokmégynél, vádat emeltek ellene


Egy férfi 2021 nyarán Kalocsa és Kiskőrös között fékezés nélkül elgázolt egy előtte szabályosan közlekedő kerékpárost, aki aki az ütközés miatt a helyszínen életét vesztette. A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt a sofőr ellen. 

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség sajtóközleménye szerint a férfi 2021. július 2. napján, a hajnali órákban személygépkocsival Kalocsa felől Kiskőrös felé tartott az 5301. számú úton. A férfi által vezetett autóval nem a látási viszonyoknak megfelelően, hanem gyorsabban, mintegy 68-72 kilométer/óra sebességgel haladt. Ennél a sebességnél a szemből sütő nap vakító hatása miatt a féktávolságát már nem látta be.

Emiatt Homokmégy közelében nem észlelte az előtte, vele azonos irányban az úttest menetirány szerinti jobb szélén szabályosan, mintegy 15-17 kilométer/óra sebességgel kerékpározó, fényvisszaverő mellényt is használó biciklist, akit fékezés nélkül a személygépkocsi jobb első részével elütött. Az ütközés hatására a kerékpáros a menetirány szerinti jobb oldali útpadkára zuhant és olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – minderről akkor mi is beszámoltunk.

Mint írják, azért történt meg a baleset, mert a sofőr megszegte azt a KRESZ szabályt, amely szerint a jármű sebességét az engedélyezett sebességhatárokon belül úgy kell megválasztani, hogy a vezető a járművét meg tudja állítani az általa belátott távolságon belül, és minden olyan akadály előtt, amelyre az adott körülmények között számítania kell.

Az ügyészség a férfit halálos közúti baleset okozásával vádolja. Ügyében a Kalocsai Járásbíróság fog dönteni.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések