Hirdessen itt

Fekete vasárnap Budapesten: pár órán belül két gyalogost is halálra gázoltak, a 29 éves férfi az autópályán sétált

Vasárnap este két halálos baleset is történt Budapest környékén. Egy idős férfit ütöttek el Budapesten, miután a gyalogos nem a kijelölt átkelőn haladt át az úton. A másik esetben, az M3-as autópályán gázoltak halálra egy 29 éves férfit. 

Vasárnap késő este halálos kimenetelű közúti baleset történt a 6. kerületi Bajcsy-Zsilinszky úton, a Zichy Jenő utcánál. Egy idős, budapesti férfi a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldaláról szabálytalanul akart átkelni a páratlan oldalra, annak dacára, hogy nagyjából 100 méterre található egy jelzőlámpás gyalogátkelőhely.

A Deák tér felé vezető oldalon átjutott, majd átlépte a záróvonalat és már a Nyugati tér felé vezető oldalon tartott, amikor a külső sávban odaért egy sötét színű Ford S-Max egyterű. A Fordot vezető fiatalembernek nem volt esélye sem megállni, sem kikerülni a férfit, autójával elütötte a szabálytalan gyalogost.  

Az idős férfi teste a motorháztetőre, utána a szélvédőnek csapódott, amely be is tört, majd a levegőbe repült, végül az úttestre zuhant, a Ford elé. Az egyterű még egyszer elütötte a gyalogost, aki ezután az autó eleje alá szorult.

A helyszínre riasztott fővárosi hivatásos tűzoltók emelőpárna segítségével szabadították ki a férfit, majd a mentőknek átadták, akik megállapították, hogy sajnos életét vesztette. Az S-Max vezetője nem sérült meg a balesetben, utasa pedig nem volt.

A szemle és a helyszínelés hajnalig tartott. A Nyugati felé tartó forgalmat a befelé vezető oldalra terelték, az éjszakai buszjáratok pedig nem álltak meg az Arany János utcai megállónál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések