A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ezért vonultak a tűzoltók a Csapó utcára


Kisebb riadalmat okozott péntek délelőtt a Csapó utcai tízemeletes házsorhoz kivonuló négy tűzoltóautó látványa.


Papp-Kunkli Nóra, a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, mindössze egy második emeleti lakásban leégett étel okozott galibát, melynek jókora füstje miatt hívták ki a tűzoltókat a társasház lakói.

Debrecenből két gépjárműfecskendő, egy magasból mentő tűzoltóautó, valamint a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Műveleti Szolgálat vonult ki a helyszínre.

Miután világossá vált, hogy a füst a leégett ételből származik, a tűzoltók hőkamerával átvizsgálták a kérdéses részt, és átszellőztették az ablakon keresztül a lakást.

A tűzoltó főhadnagy elmondta, lakástüzek esetén meg van határozva, hogy bizonyos épülettípusoknál nagyobb létszámmal kell kivonulniuk a tűzoltóknak. Egy társasházban keletkezett tűznél azzal kell számolni, hogy adott esetben két csoportra oszlanak a lánglovagok: egyikük az oltásra, míg a másik csoport a bent ragadt emberek kimenekítésére összpontosít.

Éppen ezért gyakran előfordul, hogy nagy számban látunk szirénázó tűzoltóautókat Debrecenben, ám szerencsére sok esetben inkább csak elővigyázatosságról van szó, mint komolyabb tragédiáról.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések