A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Ez nem a mi háborúnk – tüntetés zajlik Varsóban (videó)


Szombaton Varsóban vonultak utcára a “Ez nem a mi háborúnk” elnevezésű felvonulás résztvevői, akik Lengyelország és a lengyelek ukrajnai konfliktusba történő bevonása ellen tiltakoznak.


Mint a tüntetés szervezői a megmozduláshoz csatlakozásra felhívó szórólapokon rámutattak, a lengyel politikusok és a média “könyörtelenül háborús propagandával tömi a lengyelek fejét és szívét”.

“A HONFITÁRSAK HAZAFIAS MOZGALMA, SZEM ELŐTT TARTVA 1939-1945-ÖS TRAGIKUS TÖRTÉNELMÜNKET, HATÁROZOTTAN TILTAKOZIK A HÁBORÚS RETORIKA ELLEN. LENGYELORSZÁGBAN BÉKÉNEK KELL LENNIE, ÉS AZOKAT, AKIK ARRA ÖSZTÖKÉLNEK BENNÜNKET, HOGY VEGYÜNK RÉSZT VALAKI MÁS HÁBORÚJÁBAN, FELELŐSSÉGRE KELL VONNI” – FOGALMAZTAK.

A tüntetők Lengyelország zászlóit lengetve és “Ez nem a mi háborúnk”, “Állítsátok meg Lengyelország amerikanizálását”, “Békében akarunk élni” feliratú transzparenseket tartva érkeztek Varsó belvárosába.

A tüntetés biztonságát a rendőrség biztosította.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések