A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Eltörölne egy keresztény ünnepnapot Dánia a fegyverkezés érdekében


Az országban több száz éve változatlanul ünnepelték a keresztény ünnepet – egészen mostanáig.


Dánia azt tervezi, hogy a NATO felé tett pénzügyi kötelezettségeit három évvel korábban teljesíti, ennek érdekében pedig parlamenti törvényjavaslatot nyújtott be az államkassza feltöltésére, mégpedig egy évszázados keresztény ünnep eltörlésével. Az EUobserver azt írja: a dán állam ettől évenkénti 430 millió eurós pluszt fog jelenteni a költségvetésben. A munkaügyi miniszter, Ane Halsboe-Jørgensen szerint ez a lépés segít abban, hogy Dánia megvédje magát Putyinnal szemben.

Keresztény történelem

Dániában 11 munkaszüneti nap van, az intézkedésnek a portál szerint a Store Bededag, azaz a nagy imanap fog áldozatul esni, amely a húsvét utáni negyedik vasárnapot megelőző péntekre esik minden évben. Ez Dániában több száz éve, 1686 óta munkaszüneti nap, így a döntés éles kritikákat váltott ki, elsősorban a vallási közösségekben

A portál szerint akár egy hónapon belül is elfogadhatják az új törvényjavaslatot, de egyelőre még csak konzultálnak a lakossággal a javaslatról, köztük szakszervezetekkel és a dán evangélikus egyházzal is .

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések