A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elszabadult a mesterséges intelligencia: már napi 10 millió felhasználója van a ChatGPT-nek

Az algoritmus annyira jól dolgozik, hogy a Google-nél szabályosan „bepánikoltak" tőle. 

Újabb rekordot döntött meg az OpenAI által fejlesztett szövegalkotó robot, a ChatGPT – olvasható a HVG cikkében. A portálon azt írják: a mesterséges intelligenciával megtámogatott szoftver az első rekordját akkor könyvelhette el, amikor az indulása után csupán 5 nappal már 1 millió felhasználója volt, most pedig már ott tart a dolog, hogy

az Instagramot is sikerült leköröznie.

Brett Winton iparági szakértő arról írt a Twitteren, hogy a ChatGPT 40 nap után már ott tart, hogy napi 10 millió felhasználója van. Ez elsőre talán nem tűnik soknak, Winton viszont rámutat: az Instagramnak az indulása után 355 nap kellett ahhoz, hogy elérje ezt a teljesítményt.

Havonta több mint 20 millió egyedi felhasználó

A napi 10 millió felhasználó azt sugallja, hogy havonta több mint 20 millió egyedi felhasználóval rendelkezik a platform. (Ők azok, akik havonta legalább egyszer használják a szolgáltatást.) A ChatGPT felhasználói bázisa a jövőben valószínűleg tovább fog majd nőni, annak ellenére, hogy működésével és használatával kapcsolatban heves viták zajlanak. Több ezer tudományos magazinnál például

megtiltották, hogy a mesterséges intelligencia társszerzőként jelenjen meg a publikációknál.

A fejlesztés sikere annak köszönhető, hogy képes meglehetősen jól megérteni az emberi nyelvet, a bevitt adatot (kérdést) pedig értelmezni tudja, majd arra az emberihez nagyon hasonló szövegalkotási módon előállított szöveggel adja meg a választ. Az algoritmus annyira jól dolgozik, hogy a Google-nél bepánikoltak tőle, a Microsoft pedig 10 milliárd dollárt fektetett a fejlesztő cégbe.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések