A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Elbódította a férfiakat a nő, ezt azonban a törvény nem díjazza

Elismerte tettét a vádlott, aki nyugtatót kevert alkoholba, majd kizsebelte áldozatait. 


Három férfinak nyugtatót kevert az italába és kizsebelte őket; egy pedig az alkoholtól került magatehetetlen állapotba, így tudta értékeit elvenni az a debreceni nő, aki három rendbeli rablás, egy rendbeli kifosztás, és egyéb bűncselekmények miatt állt a Debreceni Járásbíróság elé kedden. A nő elismerte a bűncselekmények elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról, a bíróság várhatóan jövő héten hoz ítéletet az ügyében.


A korábbi rendőrségi híradás szerint két hét leforgása alatt több hasonló eset történt Debrecenben 2022 áprilisában. Az áldozatok férfiak; egyikük sem tagadta, hogy alkoholt fogyasztott volna, viszont ketten teljes emlékezetvesztésről és magatehetetlen állapotról számoltak be, míg egy harmadik egyszerűen elaludt egy padon. Mire magukhoz tértek, minden pénzük eltűnt, viszont az utolsó emlékük ugyanaz volt, egy középkorú nő, aki beszélgetésbe elegyedett velük. A nyomozók többek közt toxikológus szakértőt rendeltek ki, aki szerint a magatehetetlen állapotba került sértettek vérében nagy mennyiségű és erős nyugtatók hatóanyagait lehetett kimutatni.


Mint a keddi előkészítő ülésen dr. Nyitray Károly ügyész ismertette, a nő éjszaka, szórakozni induló férfiakkal elegyedett szóba. Első áldozatát a Miklós utcán szólította le, majd alkoholt vásároltak, s mikor a férfi bódult állapotba került, elvette bankkártyáját és pénzét. Később az orvosi vizsgálat nyugtató hatású gyógyszerek (Frontin, Xanax) nyomát mutatta ki az áldozat szervezetében. Néhány nap múlva a Petőfi téren ismerkedett meg a vádlott valakivel, alkoholt adott neki, amibe szintén nyugtatót kevert, majd az eszméletlen embertől 700 eurót és pár ezer forintot vett el. A következő áldozata egy  presszóban társasággal szórakozott, és erősen ittas állapotba került. A vádlott kiment vele az utcára, majd az italtól magatehetetlen férfi zsebéből kiemelte a pénzét és elvette a pecsétgyűrűjét. Utóbbit zálogházba adta hamis néven, ez a gyűrű később visszakerült a tulajdonosához.


Májusban negyedszer is lecsapott a nő: áldozatától pénzt kért, azon vett italt, amibe szintén nyugtatót kevert, és a bódult férfi pénzét elvitte.


Megbánta

A büntetett előéletű, BV-intézetből átszállított vádlott leginkább bólogatással felelt dr. Burai Judit bíró kérdéseire, többször kellett kérni, hogy hangos igent vagy nemet mondjon. Ezen egyszavas válaszai alapján elismerte a bűncselekmény elkövetését a vádirattal egyező módon és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Azt is kifejezte, hogy megbánta amit tett, hajlandó bocsánatot kérni és az okozott kárt megtéríteni. A bíróság a beismerő nyilatkozatot elfogadta.


Az ügyészség hét év letöltendő börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A bíróság jövő héten, a perbeszédek meghallgatása után hozhat ítéletet. 

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések