Hirdessen itt

Eladta gondnokoltja lakását, majd eljátszotta az árát

A Kaposvári Járási Ügyészség jelenős kárt okozó csalás miatt emelt vádat azzal a büntetett előéletű férfival szemben, aki úgy értékesítette gondnokoltja lakását, hogy nem állt szándékában se a gyámhatóság jóváhagyását kérni, se a vételárat a tulajdonos javára fordítani.


A vádlott 2018-ban lett a gondnoka a háztartásában élő nőnek, akivel egyébként nem állt rokonságban. A férfi 2021 októberében már közreműködött a nő egyik ingatlanának eladása során, így tisztában volt az ügyintézés szabályaival. A gondnokolt 2021 őszén öröklés útján tulajdonosa lett egy társasházi lakásnak, amire hamar akadt vevő, ezért a vádlott elhatározta, hogy megszerzi az ingatlan ellenértékét.


A férfi 2021 novemberében kézhez kapta a sértettől a 8,3 millió forint összegű vételárat, de a lakás eladását a gyámhatóság felé nem jelezte, mivel tudta, hogy az ügylet nem szolgálja megfelelően gondnokoltja érdekét, ezért azt a hatóság nem hagyná jóvá. A vádlott a megszerzett pénzt a gondnokolt számlájára sem fizette be, hanem szerencsejáték során elvesztette, így az érvénytelen szerződés miatt pórul járt vevőnek pusztán 150 ezer forintot fizetett vissza.


Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott a férfival szemben.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések