A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egymástól 150 méterre állt meg egy Intercity és egy személyvonat Tápiógyörgyénél


Két vonat mintegy 150 méterre állt meg egymástól hétfőn, írta meg a Mávinform. Az utasok biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki – közölték. 
 

Az eset akkor történt, amikor a Keleti pályaudvarról Békéscsabára tartó Békés InterCity Tápiógyörgye állomásról szabályosan elindult, majd a biztosítóberendezés hibája miatt – szerencsére – csak 15 km/órás sebességgel közlekedett.

Ugyanekkor a Szolnokról a Keleti pályaudvarra közlekedő S60-as személyvonat Tápiógyörgyénél egy továbbhaladást tiltó jelzés mellett ment el szabálytalanul az állomás felé. A két vonat megállt egymástól körülbelül 150 méterre, mert a mozdonyvezetők észlelték a másik vonat közlekedését. Az utasok biztonságban voltak, veszélyhelyzet nem alakult ki – írták.

A helyszínelés ideje alatt Tápiógyörgye és Újszász között nem közlekednek a vonatok. A Békés InterCity és az S60-as vonat utasait leszállítják a vonatról, és az állomásról pótlóbusszal utazhatnak tovább. Tápiógyörgye és Szolnok között pótlóbuszokat állítanak be az esti vonatok utasainak elszállításához. A vasúttársaság a hatóság bevonásával vizsgálja az eset körülményeit.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések