A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy DNS-adatbázis alapján azonosították a férfit, aki álmában késelhetett halálra négy idahói egyetemistát


Egy DNS-adatbázis segítségével azonosították be azt a férfit, akit a novemberi idahói négyes gyilkosság elkövetésével vádolnak – írja az ABC. Brian Christopher Kohbergert december 30-án tartóztatták le, a rendőrség most árulta el az első részleteket az ügyről. 

November 13-án négy huszonéves egyetemista holttestét találták meg egy, az Idahói Egyetemtől nem messze található házban. Négyük közül hárman bérlők voltak, a negyedik srác az egyik lánnyal járt. A gyilkossággal kapcsolatban azonnal felmerült egy csomó kérdés, így:

- a házon nem volt erőszakos behatolás nyoma, tehát az elkövető valahogy be tudott menni betörés nélkül;

- a gyilkosság idején a házban aludtak még ketten, ők fel sem ébredtek közben;

- és elsőre semmilyen motivációt nem tudtak azonosítani a gyilkosságra.

- Az üggyel kapcsolatban azonban még mindig több a kérdés, mint a válasz. Nem derült ki ugyanis semmi Kohberger motivációjáról, sem arról, honnan ismerhette az áldozatokat, és nem találták meg a gyilkos fegyvert, ahogy az sem világos, hogy juthatott be a lakásba.

Kohberger nem ismerte be a vádat, ügyvédje szerint

„nagyon szeretné, ha felmentenék a vádak alól, és várja, hogy a lehető leghamarabb megoldódjanak ezek az ügyek”.

Az eset után a rendőrség is hetekig tanácstalan volt, környékbeli lakók és tiktokkerek pedig egymással versenyezve igyekeztek felfedni a gyilkos kilétét. A nyomozás közben a figyelem középpontjában sokáig egy fehér Hyundai Elantra volt, amelyet a gyilkosság idején a környéken láttak.

December 30-án a rendőrök végül letartóztatták Bryan Kohberger 28 éves kriminológushallgatót, akit később az ügy elsődleges vádlottjaként neveztek meg. Az viszont csak most derült ki, hogy Kohbergert a helyszínen talált DNS-minta és egy DNS-adatbázis összevetése alapján azonosították be.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések