A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Egy budapesti csaknem kétszer annyit keres, mint egy szabolcsi


Budapesten lehetett a legjobban keresni a tavalyi első háromnegyed évben – írja a hvg.hu a KSH által közzétett kereseti statisztikák alapján.

334 920 forint volt a nettó átlagkereset Magyarországon 2022 első három negyedévében – számolt a Központi Statisztikai Hivatal. De óriásiak az eltérések megyénként, Budapest annyira felhúzta az átlagot, hogy csupán Győr-Moson-Sopron megyében keresnek még az átlag felett.

Tizenhárom megyében nem éri el az átlagkereset a 300 ezer forintot sem. Két olyan megye van, ahol még a 250 ezer forintos havi nettó is átlag fölöttinek számít: Békésben 249 ezer, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében pedig 238 420 forint jött ki átlagnak.

A számokból, azonban nem derül ki a medián kereset megyénként, ami pontosabb képet tudna adni, (ez lenne az az összeg, amennyinél ugyanannyian keresnek kevesebbet, mint ahányan többet) mindenesetre jó támpontnak használhatjuk, hogy szeptemberben nettó 63 ezer forinttal volt kevesebb az országos medián az országos átlagnál.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések