A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

CNN: Brutális orosz offenzívára kell felkészülnie az ukránoknak


Tavaszra befejeződik 150 ezer orosz katona kiképzése, akiket ősszel soroztak be. Kritikus hónapok elé néznek az ukránok az amerikai lap szerint.


Tavasszal várhatóan egy brutális orosz offenzívával kell szembenéznie az ukrán hadseregnek – erről közölt hosszas cikket a CNN, amit a mandiner szemlézett. Szerhij Najev ukrán vezérezredes úgy véli, a háború következő szakaszában kulcsfontosságú szerep juthat a harckocsiknak, és ezért nagy szükségük lenne a nyugati gyártmányú tankokra, mert ezek hiányában csak az elavult T–72-eseiket vethetik be többnyire.

Az amerikai lap szerint azért lehet kritikus a tavasz Ukrajnának, mert addigra ér véget annak a 150 ezer orosz katonának a kiképzése, akiket ősszel soroztak be.

„Sokkal több katonát fognak bevetni, és rengeteg régi szovjet eszközt, gyakorlatilag mindent a frontra küldenek a becsléseink szerint, amijük csak lehet" – fogalmazott a CNN-nek Mihajlo Podoljak, ukrán elnöki tanácsadó.

Megértem, hogy néhány ország belefáradt a háborúba. De mi fizetjük meg az igazi árat a szabadságért.

A mi embereink halnak meg az orosz agresszió miatt" – hangoztatta Podoljak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések