A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Brit hírszerzés: Biztosan bevetette már a háborúban Oroszország a legmodernebb lopakodó repülőgépét


A Szu-57-esek pontos számát azonban nem lehet tudni. 

Ma is kiadta napi jelentését a brit védelmi minisztérium az ukrajnai háborúról. Ezúttal arról értekeznek, hogy az orosz haderő szerintük valószínűleg használta már Ukrajna ellen legújabb, ötödik generációs vadászbombázóját, a Szu-57-est – tájékoztatott hétfőn a Portfolio.

A lap a brit hírszerzés jelentéséből a következő tényezőket emelte ki: 2022 júniusa óta az orosz légierő „szinte biztosan” használta Ukrajna ellen a Szu-57-es (NATO-kód: Felon) vadászbombázót, amely Oroszország ötödik generációs, lopakodó repülőgépe.

A gépek jó eséllyel orosz terület fölött működtek és légi és szárazföldi célpontokat támadtak nagy hatótávolságú rakétákkal.

Az orosz légierő a Szu-57-eseket az Ahtubinszk légibázison tárolja, ez az egyetlen olyan légibázis, ahol ezek a gépek szolgálatot teljesítenek.

Az orosz légierő vezetése gazdasági megfontolásból nem használja intenzíven sem a Szu-57-eseket, sem más orosz katonai repülőgépeket, mivel, amennyiben komolyabb veszteségeket szenvednek, jelentősen rontják vele az orosz hadiipar exportesélyeit.

A lap azért is emelte ki a hírt, hiszen ez az első alkalom, hogy nyugati szervezetek is megerősítik, az orosz légierő Szu-57-eseket használt Ukrajna ellen. Oroszország legmodernebb katonai repülőgépéről van szó, így az sem meglepő, hogy nem lehet tudni arról, hogy pontosan, hány ilyen géppel rendelkezik az orosz légierő.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések