A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bozótvágóval „küldte el” a születésnapi ünnepségről a kiskorú vendégeket

A Kazincbarcikai Járásbíróság ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki 2021. február 20-án Sajószentpéteren egy bozótvágóval „küldte el” nevelt fia születésnapi ünnepségéről a kiskorú vendégeket. 


A bíróság által megállapított tényállás szerint egy sajószentpéteri ingatlanban ünnepséget tartottak, ahová a születésnapos a rokonain kívül meghívta több barátját. Az este folyamán mindannyian alkoholt fogyasztottak, melynek hatására a vádlott erősen ittas állapotba került. 


A résztvevők közül néhányan összetűzésbe keveredtek, amit észlelt a vádlott és ingerült állapotban az egyik vendég felé indult. A családtagoknak sikerült a terheltet visszatartani, ezalatt többen elhagyták a házat. 


A vádlott magához vett egy 54 cm pengehosszúságú bozótvágót, majd letérdepeltette az ingatlanban maradó három kiskorú sértettet és az eszközt egyikőjük nyakához tette. Ezt követően a férfi két másik távozó vendég után szaladt, így a sértetteknek volt ideje felállni a földről és elfutni a helyszínről.


A bíróság a vádlottat személyi szabadság megsértésének bűntettében mondta ki bűnösnek és 5 év 8 hónap szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként értékelte a férfi megbánó magatartását, súlyosító körülményként vette azonban figyelembe többszörösen büntetett előéletét és azt, hogy e bűncselekményt feltételes szabadság tartama alatt követte el.


Az ítélet nem jogerős – közölte a Miskolci Törvényszék a honlapján.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések