A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Bozótvágóval kergette a pinpongasztal körül élettársát a borsodi férfi


A nő a bíróságon hamis állításokkal próbálta megmenteni a büntetéstől a férfit. 

Az Encsi Járási Ügyészség büntetőügyben elkövetett hamis tanúzás bűntette miatt emelt vádat egy nővel szemben. A vád szerint a nő feljelentése alapján felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette miatt a vádlott élettársa ellen indult büntetőeljárás, mert - mint állította - 2021. január 26-án délután, erősen ittas állapotban megjelent egy 51 centi pengehosszúságú bozótvágóval a kezében egy borsodi község művelődési házában. 

A közönség számára szabadon nyitva álló helyiségben a vádlott a pingpongasztal körül kergette az élettársát, miközben többször is az irányába dobta a bozótvágót, illetve többször felé csapott. Személyi sérülés nem történt, azonban anyagi kár keletkezett. 

A  nő a nyomozás során élt mentességi jogával, nem tett tanúvallomást.

Máshogy tudott mindent 

Ezt követően a nő a 2022. január 5-én az Encsi Járásbíroságon az élettársa ügyében megtartott tárgyaláson a hamis tanúzás törvényes következményeire történt figyelmeztetést követően, az ügy lényeges körülményeire vonatkozóan valótlan tartalmú vallomást tett annak érdekében, hogy mentse az élettársát a büntetőjogi következményektől, igyekezett a férfi védekezését alátámasztani.  

Azt nyilatkozta, hogy nem tett bejelentést a rendőrségen, állította, hogy nem tud arról, hogy a művelődési házban a fal és a berendezések megrongálódtak, ő nem is járt ott, több kérdésre megtagadta a választ, továbbá tagadta, hogy az élettársa rendelkezik bozótvágó késsel. 

A nő a valótlan tartalmú vallomását a bírósági szembesítések során is fenntartotta.  

Az alapügyben a cselekmény következtében megrongálódott tárgyi bizonyítási eszközök és  az érdektelen tanúk vallomásai alapján a bíróság elmarasztaló ítéletet hozott, megállapította a vádlott nő élettársának büntetőjogi felelősségét a vád tárgyává tett cselekmény elkövetésében és  hamis tanúzás bűntette miatt feljelentést tett a nővel szemben.  

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a bíróságnak.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések