A legfrissebb tartalmainkért kövess minket a Google Hírekben, Facebookon, Twitteren (X-en), Instagramon, Threadson vagy YouTube-on!

Baumann Pétert január 26-án temetik Mátészalkán

 A hősi halált halt rendőr, Baumann Péter temetését január 26-án délután egykor tartják a mátészalkai köztemetőben – írta a családja a Magyar Nemzethez eljuttatottgyászjelentésében. 


Múlt csütörtök éjjel intézkedés közben halálra késelt egy rendőrt egy 35 éves férfi az újbudai Lecke utcában. A rendőrség mélyen megrendült poszttal emlékezett a rendőrre a Facebookon.


„Petit mosolygós, a rosszkedvet hírből nem ismerő, családját rajongásig szerető, hivatásának élő rendőrként ismerték”


– olvasható a rendőrség posztjában.


Azt írták, hogy Baumann Péter februárban lett volna 30 éves, 2012-ben végzett a Miskolci Rendészeti Szakközépiskolában, egy évvel később került a BRFK XI. Kerületi Rendőrkapitányságának állományába.„Valósággal feloldódott hivatásában, az élete volt a rendőrség, a Cég kitöltötte minden pillanatát, gyakorlatilag hobbija sem volt. Egy éve talált rá a szerelem, társa, Niki szintén hivatásos állomány tagja egy társszervnél” – írták, hozzátéve, hogy múlt péntek délután egykor egyszerre szólaltak meg a szirénák az összes budapesti rendőrségen, így búcsúztak kollégái a megszúrt rendőrtől.


Pintér Sándor belügyminiszter az elhunyt rendőrt hősi halottá nyilvánította és soron kívül rendőr főhadnaggyá nevezte ki.


A támadót elfogták, a Budai Központi Kerületi Bíróság (BKKB) több, hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt rendelte el a férfi letartóztatását február 15-ig, és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe szállították.

Megjegyzés küldése

0 Megjegyzések